در مقاله “ماینینگ چیست؟” قصد داریم شما عزیزان را با نحوه ی کار ماینر آشنا کنیم و ببینیم در پروسه ماینینگ، ماینر ها دقیقا چه وظیفه ای را انجام می دهند و به صورت کلی چگونه درآمد زایی می کنند.
برای رسیدن به پاسخ سوال ماینینگ چیست، قصد داریم که با یک مثال شروع کنیم:
روزانه ممکن است که ما نیاز به تراکنش های بانکی داشته باشیم و از طریق سیستم بانکی که در آن حساب و دارایی داریم می توانیم این عملیات را انجام دهیم.
هنگامی که ما در خواستی را صادر می کنیم، کارمند بانک و یا برنامه ای که خود بانک برای مشتریان خود فراهم کرده است شروع به بررسی درخواست ما می کند و در صورتی که حساب ما قادر به انجام آن در خواستی باشد سیستم بانکی تاییده را می دهد و درخواست انجام خواهد شد.
حال محیط بلاکچین همانطور که قبلا توضیح دادیم غیرمتمرکز است و نظارت هیچ ارگان یا دولت خاصی را ندارد پس تاییده ی تراکنش ها بر دوش چه کسی است؟
اگر که ما محیطی برای تایید تراکنش های خود نداشته باشیم، باعث سواستفاده افرادی از این طریق می شود و این موضوع باعث نا امن شدن ارز های دیجیتال و در پایان، نابودی آن خواهد شد.
اینجاست که نقش ماینر ها به میان می آید:
مفهوم بلاکچین به معنی زنجیره ی بلوکی است که در آن تراکنش های شبکه ثبت و ذخیره می شوند.
روزانه ما در محیط کریپتو کارنسی هزاران تراکنش و مبادلاتی را داریم که اطلاعات این تراکنش ها بر روی محیطی به اسم بلاک ذخیره می شود.
این اطلاعات شامل داده های تراکنش،عدد بیتکوین تولید شده،هش بلاک قبلی و هش بلاک بعدی می باشد.
هر بلاک دارای یک ظرفیت خاصی است و زمانی که پر شد ماینر وظیفه دارد آن را از نظر امنیت به مرحله ای برساند که کسی به اطلاعات آن دسترسی نداشته باشد و بدین صورت امنیت شبکه برقرار خواهد شد.
و اما چگونه؟
زمانی که بلاک شروع به پر شدن می کند ماینر ها وظیفه ی تایید آن بلاک و هش گذاری آن را دارند.
“هش” یک عدد هگزادسیمال است و به مجموعه ای از حروف و اعداد گفته می شود که از طریق معادلات پیچیده ی ریاضی و حدس و گمان های دشواری به دست می آید.
وظیفه ی هش گذاری بلاک ها را ماینر ها بر عهده دارند، به این گونه که کلیه ماینر های شبکه با سخت افزار های قدرتمندی که در اختیار دارند، قدرت محاسباتی خود را در اختیار بلاکچین می گذارند و اولین ماینری که هش بلاک را پیدا کند وظبفه ی هش گذاری بلاک کامل می شود و بلاک به صورت کاملا ایمن در شبکه تایید و حفظ می شود.
برای آشنایی با زمان ایجاد هر بلاک و مفهوم سختی شبکه اینجا کلیک کنید.
پس تا اینجا با مفهوم ماینینگ و وظیفه ی مهم ماینر های شبکه آشنا شدیم.
شبکه ی بلاکچین بدلیل اینکه ماینر ها سعی و تلاش خود را در جهت حفظ امنیت آن و تایید تراکنش ها انجام می دهند در قبال آن یک پاداش ثابت (متناسب با تراهشی که هر ماینر در اختیار شبکه گذاشته است) بین آن ها تقسیم می کند و این پاداش به اصطلاح همان ارز دیجیتال استخراجی است که عموم افراد با آن آشنا هستند.
برای آشنایی با میزان این پاداش و هاوینگ شبکه بیتکوین اینجا کلیک کنید.
انواع روش های استخراج بیتکوین
بعد از این که به جواب سوال ماینینگ چیست، پرداختیم در این بخش قصد داریم شما عزیزان را برا انواع روش هاس استخراج آشنا کنیم.
از جمله معروف ترین روش های استخراج بیتکوین می توان به Pool Mining و Solo Mining اشاره کرد.
Solo Mining:
در این روش ماینر بیتکوین به تنهایی کار می کند و تراهش (قدرت محاسباتی هر ماینر با مفهوم تراهش TH شناخته می شود) خود را برای رسیدن به هدف شبکه یعنی تایید و هش گذاری بلاک ها با دیگر ماینر ها به اشتراک نمی گذارد.
در این روش فارم ها با تعداد ماینر های زیاد می توانند موفق شوند،در غیر این صورت تعداد محدودی از ماینر ها قدرت این را ندارند که به تنهایی بتوانند با قدرت محاسباتی محدود خود به هش بلاک ها بپردازند و به دلیل اینکه به صورت مستقل کار می کنند، در صورتی که نتوانند به تایید بلاک ها کمکی کنند از سمت شبکه هم به آن ها پاداشی تعلق نمی گیرد.
ولی در مقابل اگر یک شخص فارم با تعداد بالایی از ماینر ها را در اختیار دارد می تواند از طریق Solo Mining به سود های بسیاری خوبی دست پیدا کند.
Pool Mining:
در این روش ماینر ها در یک استخر استخراج عضو می شوند و قدرت محاسباتی خود را با دیگر ماینر های موجود در آن استخر به اشتراک می گذارند و در صورتی که بتوانند به هش بلاک دسترسی پیدا کنند، استخر به ازای فعالیت هر کدام بین آن ها پاداش تقسیم می کند.
این روش برای فارم هایی با تعداد محدودی از ماینر ها بسیار مناسب است.
برای فارم هایی با تعداد بالایی از دستگاه های ماینر روش Solo Mining پیشنهاد می شود.
نتیجه گیری کلی:
برای ورود به صنعت ماینینگ مانند هر صنعت دیگری شما نیاز به دانش و تجربه خواهید داشت و شروع این صنعت بدون اطلاعات می تواند سرمایه ی شما را نابود کند.
پس پیشنهاد می شود که قبل از شروع با یک متخصص در این زمینه مشورت کنید و از تجربیات افراد دیگر برای انتخاب مسیر درست کمک بگیرید.
تجهیزمستر هیچ گونه مسئولیتی در قبال تصمیمات شما نخواهد داشت و عواقب سرمایه گذاری شما در این صنعت در هر زمانی بر عهده خودتان است.
نویسنده مقاله ماینینگ چیست: فرشاد ربیعی
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.