سختی شبکه بیتکوین و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها

سختی شبکه بیتکوین و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها - تجهیزمستر

آشنایی با مفهوم سختی شبکه بیتکوین و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها یکی مهم ترین مواردی است که دوست داران و فعالان حوزه ی ارز دیجیتال باید با آن آشنا شوند و بتوانند با تجزیه و تحلیل این مفهوم  درست ترین تصمیمات را بگیرند.

 

قبل از اینکه با مفهوم سختی شبکه آشنا شویم لازم است که بدانیم بیتکوین چگونه استخراج میشود و با اصطلاحات رایج این حوزه مانند شبکه بلاکچین،بلاک،ماینر،ماینینگ و… آشنا شویم.

 

برای آشنایی بیشتر لازم است که یک مثال بزنیم:

قطعا شما با پروسه بانک و واریز وجه به حساب خود آشنا هستید.

برای واریز و برداشت هر وجهی داخل شبکه بانکی لازم است که شما وارد بانک شوید و یا از امکانات ویژه ای که بانک در اختیار شما می گذارد استفاده کنید.

در کل پروسه ای که باید انجام شود یکسان است و تفاوتی ندارد،برای انجام عملیات بانکی شما درخواست خود را از طریق یک رسید به کارمند بانک انتقال می دهید و کارمند بانک با احراز هویت شما و بررسی حساب شما اگر درخواست قابل اجرا باشدانجام می دهد و ممکن است برای انجام این کار از شما کارمزدی دریافت کند.

 

 

ارزهای دیجیتال هم مدام در حال مبادله و برخی از آن ها حتی برای داد و ستد هم استفاده خواهند شد،اما این تراکنش توسط چه کسی در امنیت کامل انجام می شود؟

 

همان طور که می دانید شبکه بیتکوین کاملا غیر متمرکز می باشد و نظارت شخص و یا دولتی را ندارد پس چگونه می تواند در کمال امنیت بدون کوچکترین کلاهبرداری به فعالیت خود ادامه دهد؟

 

برای رسیدن به پاسخ سوالات بالا باید با مفهوم بلاک و بلاکچین آشنا شویم.

در شبکه بیتکوین روزانه هزاران تراکش انجام میشود و اطلاعات هر تراکنش به این صورت است که قابل تغییر نخواهد بود در محلی به اسم بلاک ذخیره میشود.

در مثالی که زدیم بلاک همان سیستم بانکی است که درخواست ما در آن ثبت می شود.

بعد از اینکه اطلاعات تراکنش بر روی بلاک ذخیره شد به هیچ قابل دسترسی نخواهد بود و به همین دلیل حتی اگر دو طرف معامله هم توافق به تغییر آن بکنند قابل تغییر نخواهد بود.

بعد از اینکه اطلاعات بر روی هر بلاک قرار داده شد به زبان ساده بلاک پر می شود و باید اطلاعات تراکنش های بعدی بر روی بلاک های دیگر ذخیره شود ،به همین دلیل برای اینکه حفظ امنیت شبکه برقرار شود و بدون نگرانی به سراغ بلاک های بعدی برویم نیاز داریم که به اصطلاح بلاک را قفل کنیم و یک رمز بر روی آن بگذاریم که براحتی قابل دسترسی نباشد.

 

 

هش گذاری بلاک ها همان رمزی است که توسط ماینر ها تولید می شود و بلاک توسط آن رمزگذاری و غیر قابل دسترس می شود.

 

به همین ترتیب بعد از اینکه بلاک بعدی تولید شود و هش گذاری شود ما به زنجیره بلاک هایی میرسیم که به اصطلاح در شبکه به آن بلاکچین Block chain یا زنجیره بلوکی گفته می شود.

 

خب همانطور که گفتیم ماینر ها کمک به تولید بلاک ها می کنند،اما چگونه؟

هر ماینر با توجه به سخت افزاری که دارد از یک سرعت انتقال داده و قدرت پردازشی ویژه ای برخوردار است و تمام ماینر های موجود در یک استخر استخراج قدرت های پردازشی خود را در اختیار شبکه قرار می دهند.

این قدرت محاسباتی بسیار بالا تولید شده در اختیار شبکه قرار می گیرد تا با انجام محاسبات سنگین و با زدن حدس و گمان های پیچیده شروع به دستیابی به هش بلاک کنند.

با این کار بلاک ها تولید می شوند و تراکنش ها به دور از هر خطری انجام می شوند و قسمتی از کارمزد تراکنش ها در اختیار ماینر هایی که در انجام آن ها تلاش کردند تعلق می گیرد.

 

ماینر ها در جهت برقراری بلاکچین و حفظ امنیت آن تلاش می کنند و قدرت محاسباتی خود را در اختیار شبکه قرار می دهند و شبکه بدلیل این که استهلاک در سخت افزار آن ها بخصوص هشبرد ها به وجود می آید و همچنین افزایش درآمد آن ها یک پاداش ثابت بین تمام ماینر های فعال تقسیم می کند و این پاداش همان ارز دیجیتال استخراجی خواهد بود.

 

به این پروسه ماینینگ و به روش انجام آن اثبات کار یا POW می گویند.

 

گفتیم که هر بلاک بعد از این که تولید شود هش گذاری می شود و وارد شبکه بلاکچین می شود.

 

در شبکه وقتی که در یک بازه ی دو هفته ای میانگین تولید بلاک ها را مشاهده می کنیم به این نتیجه میرسیم که میانگین تولید هر کدام از آن ها 10 دقیقه می باشد و با توجه به برنامه نویسی که بلاکچین شده است زمان تولید هر بلاک با افزایش یا کاهش تعداد ماینر ها تغییر نمی کند و همان 10 دقیقه باقی می ماند.

 

و اما ثابت ماند زمان تولید هر بلاک چگونه ممکن است؟

در اینجا شبکه ی بلاکچین از اهرمی به اسم سختی شبکه استفاده می کند و با کم و زیاد کردن آن کاری می کند که میانگین زمان تولید هر بلاک در یک بازه ی دو هفته ای فقط ده دقیقه طول بکشد.

در یک بازه ی دو هفته ای ممکن است هزاران ماینر وارد شبکه شوند و یا از آن خارج شوند و این موضوع نشان می دهد که قدرت محاسباتی شبکه مدام در حال تغییر است و به این ترتیب باید هش گذاری و تولید هر بلاک هم زمانی متفاوت داشته باشد.

ولی سختی شبکه در هنگام افزایش تعداد ماینر و بالا رفتن هشریت شبکه فعال می شود و با افزایش خود باعث می شود حل فرمول ها و حدس و گمان هایی که ماینر ها برای رسیدن به هش بلاک باید سپری کنند سخت تر شود و به این ترتیب زمان تولید بلاک با اینکه تعداد آن ها بالاتر رفته است کاهش پیدا نمی کند.

 

در هنگام کاهش تعداد ماینر ها و پایین رفتن هشریت هم وضعیت کاملا برعکس خواهد شد و به این ترتیب شبکه بلاکچین به عدد ثابت ده دقیقه در تولید هر بلاک دست پیدا می کند.

 

 

 

سختی شبکه چه تاثیری روی درآمد ماینر خواهد خواهد گذاشت؟

 

با توجه به اینکه گفتیم زمان در تولید هر بلاک ثابت است و همچنین پاداشی که توسط شبکه بین ماینر های فعال تقسیم می شود هم ثابت خواهد بود تنها متغیری که می تواند روی درآمد ماینر ها تغییر ایجاد کند تعداد ماینر های فعال موجود در استخر استخراج می باشد.

 

بدلیل این که پاداشی ثابت بین ماینر ها تقسیم میشود،هر چه تعداد ماینر ها بیشتر شود پاداشی که به هر کدام از آن ها خواهد رسید هم کمتر خواهد بود و به این ترتیب درآمد ماینر افت خواهد داشت و بالعکس.

 

پس می توانیم با چک کردن سختی شبکه و همچنین هشریت تخمینی از درآمد خود در طول بازه ی دو هفته ای داشته باشیم و به این ترتیب افزایش یا کاهش درآمد خود را به راحتی می توانیم پیش بینی کنیم.

 

چگونه می تواینم سختی شبکه را بررسی کنیم؟

سایت های زیادی هستند که این آمار و اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهند.

از جمله سایت های معروف این حوزه:

  • Glassnode.com
  • Coinwarz.com
  • Btc.com
  • Blockchain.com

 

Is Bitcoin mining profitable in 2020? | StormGain

 

 

برای اینکه با مفهوم سختی شبکه و حوزه ی ارز های دیجیتال بیشتر آشنا شوید ،می توانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

 

 

نویسنده مقاله سختی شبکه بیتکوین و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها: فرشاد ربیعی

 

 

ارسال دیدگاه