آشنایی با مفهوم هاوینگ (Halving) و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها

آشنایی با مفهوم هاوینگ (Halving) و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها - تجهیزمستر

همانطور که در مطالب قبلی توضیح دادیم ماینر ها وظیفه ی ساخت بلاک و ایجاد تراکنش ها را بر عهده دارند و در ازای تلاشی که می کنند یک پاداش بین تمامی آن ها تقسیم خواهد شد ، ما در مقاله آشنایی با مفهوم هاوینگ (Halving) و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها قصد داریم که شما را با میزان این پاداش و تحولاتی که در آن اتفاق خواهد افتاد آشنا کنیم.

 

 

همانطور که توضیح دادیم بلاک ها محل ذخیره ی تراکنش ها می باشند و زمانی که هر بلاک توسط ماینر ها هش گذاری می شود به شبکه ی بلاک چین اضافه خواهد شد و به همین ترتیب شبکه بلاکچین به روند خود ادامه خواهد داد و با حفظ  امنیت خود توسط ماینرها بقای خود را حفظ خواهد کرد.

طبیعی است که در ازای وظایف سنگینی که ماینر ها در شبکه دارند باید یک پاداش مورد قبول دریافت کنند.

 

 

حال برای بسیاری از افراد سوال می شود که آیا این پاداش ثابت است؟

 

پاسخ این سوال با آشنایی مفهومی به اسم هاوینگ به دست خواهد آمد.

بلاکچین با توجه به برنامه ریزی خود هر 210 هزار بلاک پاداشی که به ماینر ها تقدیم می کند و بین آن ها تقسیم می شود را نصف خواهد کرد.

همانطور که قبلا گفتیم هر بلاک برای اینکه تولید شود به میانگین زمانی 10 دقیقه نیاز دارد و برای تولید 210 هزار بلاک با یک حساب سرانگشتی ما به 4 سال زمان نیاز داریم.

 

به زبان ساده تر هاوینگ بیتکوین هر چهارسال یکبار اتفاق خواهد افتاد و بعد از هر هاوینگ پاداشی که بین ماینر به ازای ایجاد هر بلاک تعلق می گیرد نصف خواهد شد.

 

 

با این تفسیر در حال حاضر پاداشی که به آن ها تعلق می گیرد چه مقدار می باشد.

با توضیح تاریخچه ی هاوینگ می تواینم به جواب سوال بالا دست پیدا کنیم.

 

در سال 2009 اولین بلاک در شبکه ی بلاکچین به وجود آمد و به نوعی حیات بیتکوین شروع شد و در آن زمان ماینری که اولین تراکنش شبکه را بر عهده گرفت و آن را انجام داد به عنوان پاداش 50 بیتکوین دریافت کرد.

در سال 2012 اولین هاوینگ بیتکوین انجام شد و 50 بیتکوین پاداشی به 25 عدد بیتکوین تبدیل شد.

چهار سال بعد یعنی سال 2016 هاوینگ دوم شکل گرفت و 25 بیتکوین پاداشی به عدد 12.5 رسید.

در سال 2020 یعنی آخرین هاوینگی که شبکه بلاکچین از زمان حیات خود تا الان تجربه کرده 12.5 عدد بیتکوین پاداشی تبدیل به 6.25 شد.

و همین طور ادامه خواهد داشت و در سال 2024 این عدد به 3.125 بیتکوین خواهد رسید.

و…

 

 

سوال اصلی اینجاست که دلیل وجود هاوینگ (Halving) چیست و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها چگونه است؟

 

تعداد کل بیتکوین های جهان 21 میلیون عدد است و تا الان حدود 19 میلیون عدد از این تعداد توسط ماینر ها استخراج شده و تنها 2 میلیون بیتکوین استخراج نشده باقی مانده است.

با این توضیحات الان میتوانید تصور کنید که اگر هاوینگ اتفاق نمیافتاد به سرعت بالایی بیتکوین های باقی مانده هم استخراج می شدند و به این ترتیب بیتکوین دیگری برای پاداش دادن به ماینر در ازای ایفای نقش خود باقی نمی ماند.

 

 

حال این سوال به وجود خواهد آمد که آیا درآمد ماینر ها بعد از هاوینگ (Halving) نصف می شود؟

 

جواب دادن به این سوال بسیار سخت است به دلیل اینکه درآمد ماینر بصورت پیوسته در حال تغییر است و به موارد زیادی از جمله سختی شبکه و.. هم بستگی دارد و نمی توان آمار دقیقی درمورد وضعیت درآمدی آن ها قبل و بعد از هاوینگ به دست آورد.

ولی بصورت کلی می توان با توضیح مفهومی به اسم عرضه و تقاضا چشم انداز خوبی در مورد درآمد ماینر ها قبل و بعد از هاوینگ به دست آورد.

 

در طول بازه ی زندگی بیتکوین روزانه شاهد افزایش چشم گیری در تقاضای آن از سمت مردم عادی،موسسات، بانک ها و حتی دولت ها هستیم و دلیل این موضوع هم این است که افراد زیادی با مارکت کریپتو و کاربرد های شگفت انگیز آن ها آشنایی ندارند و بعد از کسب اطلاعات و شناخت آن ها شیفته ی این بازار می شوند.

پس تا الان به این نتیجه رسیدیم که تقاضا روی بیتکوین و بصورت کلی ارز های دیجیتال کاربردی و بنیادی در حال افزایش خیره کننده است.

نقطه ی مقابل این مساله عرضه ی بیتکوین است که هر چهار سال نصف می شود و با این تفاسیر با کاهش عرضه بیتکوین و افزایش تقاضا قیمت آن می تواند بعد از هر هاوینگ به صورت چشم گیری رشد کند و به این ترتیب با این وجود که پاداش تقسیم شده بین ماینر ها نصف می شود اما قیمت آن افزایش پیدا می کند و درآمد ماینر می تواند ارقام به نسبت خوبی را تجربه کند.

 

 

آشنایی با مفهوم هاوینگ (Halving) و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها

 

 

 

آیا بعد از هر هاوینگ قیمت بیتکوین پامپ می شود؟

در طول تاریخ حیات بیتکوین هرگز بلافاصله بعد از هاوینگ شاهد پامپ های قیمتی عجیب و غریب نبودیم و معمولا بعد از گذشت چند ماه از هاوینگ روند قیمتی توانسته است افزایش های حیرت آوری را به خود ببیند و این موضوع می تواند دلایلی مختلفی داشته باشد.

 

اولین دلیلی نهنگ های شبکه هستند:

نهنگ به کسانی گفته می شود که تعداد بسیار بالایی بیتکوین در اختیار خود دارند و در بسیاری از موارد با دستکاری بازار قصد سواستفاده و کسب سود را خواهند داشت.

به این ترتیب چون این دسته از افراد از این موضوع اطلاع دارند که عموم مردم بعد از هاوینگ منتظر رشد بیتکوین خواهند بود و حتی درآن سرمایه گذاری کرده اند با دخالت در بازار اجازه ی افزایش قیمت را بصورت چشم گیری درست بعد از هاوینگ نمی دهند تا بتوانند در موقعیتی مناسب در زمانی که بسیاری از افراد ناامید شده اند در بازار ورود کنند و سود خود را چند برابر کنند.

 

دلیل دیگر این موضوع ماینر هایی هستند که پشتوانه مالی زیادی ندارند:

این ماینر ها بلافاصله بعد از هر هاوینگ بدلیل اینکه درآمد آن ها افت کرده است و پشتوانه ی مالی قوی دیگری ندارند، با توجه به هزیه های قطعات مستهلک شده و بطور کلی هزینه های نگهداری فارم ها شروع به فروش دارایی های استخراج شده خود می کنند و با وجود فروش توسط این دسته قیمت نمی تواند افزایش چشم گیری را داشته باشد.

 

 

به هر حال بازار ارز دیجیتال بسیار نوپاست و به همین دلیل در هر بازه ای می تواند علاقمندان خود را سورپرایز کند، بعلاوه اینکه دلایلی بسیار زیادی روی قیمت بیتکوین اثر خواهد گذاشت و هاوینگ می تواند یکی از این دلایل باشد، پس باید در هنگام سرمایه گذاری همه ی موارد چک شود.

 

 

 

بسیاری از افراد تاثیر هاوینگ را نسبت به گذشته کمرنگ تر می بینند و دلیل این موضوع اتفاقات اخیر است:

 

بعد از آن که هاوینگ بیتکوین اتفاق افتاد همه ی افراد با توجه به رشد های قبلی بیتکوین تارگت های قیمتی بسیار بالایی را برای آن اعلام می کردند.

 

“تاریخچه ی قیمتی بیتکوین را بررسی کنید”

 

بطور مثال می بینید که بعد از هاوینگ 2016 بیتکوین از 600 دلار شروع به رشد کرد و ATH قیمتی 20000 دلار را ثبت کرد.

ولی بعد هاوینگ 2020 شاهد رشد های عجیب قبل نبودیم و این موضوع می تواند صحه ای بر نظریه ی بالا بگذارد.

 

همانطور که توضیح دادیم شرایط زیادی بر روی روند قیمتی تاثیر خواهد گذاشت که ما در این مقاله فقط موضوع هاوینگ را بررسی کردیم.

 

 

 

توضیحات مطرح شده بالا صرفا جهت رائه اطلاعات به دوست داران این حوزه بود و به هیچ وجه پیشنهاد سرمایه گذاری از سمت تجهیزمستر نمی باشد و عواقب سرمایه گذاری افراد بر عهده ی تیم تجهیزمستر نخواهد بود.

 

 

برای اینکه با مفهوم هاوینگ و حوزه ی ارز های دیجیتال بیشتر آشنا شوید ،می توانید پیج اینستاگرام ما را دنبال کنید.

 

نوسنده مقاله آشنایی با مفهوم هاوینگ (Halving) و تاثیر آن بر درآمد ماینر ها: فرشاد ربیعی

 

ارسال دیدگاه