در این مقاله قصد داریم توضیح دهیم China Evergrande چیست و چرا بحران آن بازارها را نگران کرده است؟
بازارهای سهام و اوراق قرضه جهان بصورت دقیق China Evergrande را زیر نظر دارند، EGRNF یک توسعه دهنده املاک چینی است که برخی از بدهی های خود را پرداخت نکرده است.
اگر این موضوع حل نشود، تهدیدی برای تبدیل شدن به بزرگترین بدهی یک شرکت در آسیا خواهد بود که می تواند اعتماد سرمایه گذاران را در بازارهای جهانی تحت تاثیر قرار دهد.
به نظر می رسد که پکن تمایلی به نجات این شرکت ندارد اما اقداماتی را برای محدود کردن خسارت انجام می دهد.
در اینجا نگاهی گذرا به شرکت، مشکلات آن و عواقب احتمالی آن است.
اورگراند چین (China Evergrande) چیست؟
China Evergrande یک توسعه دهنده املاک و خانه ساز چینی است که در بخش خصوصی بسیار زیاد و به شدت بدهکار است و در آستانه ی پرداخت برخی از میلیاردها دلار بدهی خود است.
این شرکت ضرب الاجل 23 سپتامبر را برای پرداخت سود 83.5 میلیون دلاری برای برخی از اوراق قرضه دلاری خود از دست داد.
رسانه دولتی چین گزارش داد که اورگراند با انجام پرداخت در 21 اکتبر، با نزدیک شدن به پایان مهلت 30 روزه، از نکول جلوگیری کرد.
وال استریت ژورنال در 29 اکتبر گزارش داد که این شرکت با پرداخت دوم سود معوقه 45 میلیون دلاری در اواخر ماه اکتبر، زمان بیشتری را در اوراق قرضه خرید.
دولت چین برای جلوگیری از بحران چه می کند؟
دولت استان جنوبی گوانگدونگ، جایی که اورگراند در آن مستقر است، در 3 دسامبر گفت که به درخواست این شرکت، یک گروه کاری را برای کمک به Evergrande برای مدیریت خطرات و حفظ عملکرد این شرکت اعزام خواهد کرد.
بانک مرکزی چین اعلام کرد که از هر تصمیمی برای ورود و همکاری حمایت میکند، در حالی که تنظیمکنندههای بانکی و اوراق بهادار گفتند که برای حفظ سلامت بازار املاک با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
مقامات چینی قبلاً از دولتهای محلی خواسته بودند تا در آخرین لحظه آماده شوند تا در صورت شکست اورگراند در مدیریت منظم امور خود، وارد عمل شوند.
این رویکرد نشان دهنده بی میلی پکن برای نجات توسعه دهنده املاک غرق در بدهی است و در عین حال آماده است تا هرگونه پیامد اقتصادی یا اجتماعی را کاهش دهد.
اورگراند چقدر بزرگ است؟
اورگراند در سال گذشته نزدیک به 78 میلیارد دلار درآمد و صدها پروژه در بیش از 200 شهر چین داشت.
برای سال ها از پولی که بصورت وام گرفته شده بود و آپارتمان های پیش فروش شده برای جمع آوری و توسعه پروژه های خود استفاده می کرد.
در طول مسیر، شرکت میلیاردها دلار سود سهام به سهامداران پرداخت کرد، از جمله معادل بیش از 5 میلیارد دلار در طول سه سال گذشته به بنیانگذار، سهامدار اصلی و رئیس خود، هوی کا یان.
چرا اورگراند با بحران مواجه است؟
مشکلات سال گذشته ،زمانی که قرنطینه های همه گیری کرونا به فروش املاک لطمه زد، شروع شد و آنها نگران بحران پول نقد در پاییز گذشته شدند.
در همین حال، تلاش های چین برای سرکوب استقراض توسط توسعه دهندگان املاک و مستغلات از طریق محدودیت هایی موسوم به «سه خط قرمز»، این شرکت را از گرفتن وام های جدید از دولت باز داشت.
پول نقد آنقدر کم است که شرکت در تابستان امسال شروع به پرداخت آپارتمان های ناتمام به برخی از تامین کنندگان به جای پول کرد.
China Evergrande چقدر بدهکار است؟
این شرکت در پایان ژوئن معادل حدود 88 میلیارد دلار بدهی معوقه داشت که حدود 42 درصد آن در کمتر از یک سال سررسید می شود.
طبق اطلاعات S&P Global Market Intelligence، کل بدهی آن بیش از هر شرکت مدیریت املاک و مستغلات در سطح جهانی است.
شرکت تحقیقاتی Capital Economics تخمین می زند که Evergrande همچنین 1.4 میلیون آپارتمان به ارزش 200 میلیارد دلار فروخته است که هنوز تکمیل نشده است.
آیا اورگراند می تواند یک بحران مالی ایجاد کند؟
Evergrande یک شرکت بزرگ است که در سراسر سیستم مالی و اقتصاد چین ریشه دارد که برای رشد و ایجاد شغل به شدت به دارایی متکی است.
در یک تئوری، فروپاشی آن میتواند سرمایهگذاران را از سایر توسعهدهندگانی که به صورت عمومی معامله میشوند، دور کند و زنجیرهای از بدبینی ها را ایجاد کند.
نگرانی ها در بازار اوراق قرضه در حال گسترش است که صنعت به طور گسترده ای متضرر خواهد شد.
یک فروپاشی همچنین می تواند فعالیت اقتصادی و مشاغل ایجاد شده توسط Evergrande و تامین کنندگان پایین دستی آن را تضعیف کند.
پکن کنترل فوقالعادهای بر بانکها و دیگر بازیگران کلیدی دارد، بنابراین تحلیلگران وال استریت معمولاً فکر می کنند از بدترین سناریوی بحرانی مشابه Lehman Brothers جلوگیری شود.
تاثیر Evergrande بر روی بازار ارزهای دیجیتال چه خواهد بود؟
تجربه ثابت کرده است که هر بحرانی میتواند بر روی بازار های ریسکی از جمله بازار ارز های دیجیتال تاثیر زیادی بگذارد.
در شروع همه گیری کرونا دیدیم که کلیه بازار ها مانند بازار سهام،بازار کریپتو و… با کاهش قیمت های قابل توجهی روبرو بودند ولی بعد از طی مدت زمان کوتاهی توانستند مسیر اصلی خود را پیدا کنند و ادامه دهند.
همانطور که در بازار کریپتو دیدیم بعد از 7 روز هشریت شبکه به حالت معمول خود برگشت و با تامین امنیت شبکه توسط ماینر ها ،این بازار توانست خود را ریکاوری کند و به مسیر اصلی خود برگردد.
بحران اورگرند هم می تواند تاثیر مشابه بر روی بازار ها بگذارد و عملا وارد یک رکود عمیق شویم ،پس باید منتظر بمانیم و در صورت مشاهده پالس هایی از سمت این شرکت در مورد ورشکستگی ،آماده رویارویی با آن شویم.
پس چرا سرمایه گذاران نگران اورگراند هستند؟
بسیاری از سرمایه گذاران در مورد عدم اطلاع دولت چین در مورد برنامه های خود ابراز نگرانی کرده اند.
تحلیلگران بارکلیز فکر می کنند که با توجه به استفاده گسترده از اموال به عنوان وثیقه برای وام به شرکت ها و دولت های محلی، کاهش عمیق و گسترده قیمت ها، هرچند بعید، می تواند سیستم مالی را تهدید کند.
آیا اورگراند به رشد چین لطمه خواهد زد؟
تحلیلگران فکر می کنند که می تواند.
فروش خانه در چین در طول تابستان با کاهش 20 درصدی ارزشی در ماه آگوست نسبت به سال قبل کاهش یافت.
شروع ساخت و ساز کاهش یافته است، و سهام سایر توسعه دهندگان املاک در حال حاضر ضربه خورده است.
برای جلوگیری از آسیب های بیشتر، دولت با این چالش مواجه است که مشتریان اورگراند خانه هایی را که خریداری کرده اند دریافت کنند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.