سرمایه گذاری در بیتکوین یا طلا

سرمایه گذاری در بیتکوین یا طلا - تجهیزمستر

با توجه به مقاله سرمایه گذاری در بیتکوین یا طلا، می توانیم دید خوبی نسبت به این دو بازار پیدا کنیم و سرمایه گذاری خود را در هرکدام از آن ها با اطمینان بیشتر انجام دهیم.

 

بیتکوین در سال 2009 پا به عرصه میدان گذاشت و در اوایل کار خود با اقبال عمومی زیادی روبرو نشد ولی با توجه به نقشه راه و همچنین ویژگی های منحصر به فردی که داشت که قصد داریم در ادامه به آن اشاره کنیم، توانست به خوبی توجه سرمایه گذاران و حتی عموم افراد را به خود جلب کند.

 

به صورتی که در حال حاضر کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که حداقل کلمه بیتکوین را نشنیده باشد.

 

و اما در این مقاله قصد داریم به تفاوت های بیتکوین و طلا بپردازیم و با بررسی مزیت و معایب هر کدام دید خوبی را نسبت سرمایه گذاری در آن ها به شما عزیزان بدهیم.

 

همانطور که می دانید سابقه استفاده از طلا به زمان های خیلی قبل برخواهد گشت به گونه ای که افراد بعد از مبادله ی کالا با کالا نیاز خود را نسبت به وجود محصولی ثابت برای استفاده از آن در مبادلات و معاملات خود احساس کردند.

 

به همین دلیل به پول های کالایی مانند نمک،تنباکو،پوست گوسفند، پوست سمور، فلفل و… روی آوردند به گونه ای که یک فرد با توجه به محیط جغرافیای خود با در دست داشتن یکی از موارد قید شده می توانست اقدام به خرید مایحتاج خود کند.

 

در این میان طلا و نقره و همچنین ضرب سکه هایی از این دو فلز گرانبها توسط دولت های آن زمان با استقبال زیادی روبرو شد.

و کم کم طلا و نقره توانستند به عنوان پول رایج بیشتر کشور ها تبدیل شوند.

 

در حال حاضر هم طلا و نقره و فلزات گرانبهای دیگر در معاملات به صورت رسمی استفاده نمی شوند ولی باز هم بدلیل اینکه این دو فلز گرانبها هستند و از نظر زینتی هم مورد توجه قرار گرفته اند طرفداران خود را دارند و برای سرمایه گذاری بخصوص در مواجه شدن با بحران های جهانی می توانند یکی از گزینه های خوب باشد.

 

 

مقایسه طلا و بیتکوین 

 

با مقایسه این دو دارایی و توضیح مزایا و معایب هر کدام می توانیم جهت سرمایه گذاری در بیتکوین یا طلا ،تصمیم منطقی تری بگیریم.

 

طول عمر طلا و بیتکوین:

طلا حتی از هزاران سال پیش هم مورد استفاده قرار گرفته است و در زمان های گذشته پشتوانه ی بسیاری از پول های سنتی بوده است و به همین دلیل در مقایسه با بیتکوین که از سال 2009 راه اندازی شده است دارای سابقه بسیار بیشتری می باشد.

 

 

نوسانات قیمت:

طلا با توجه به گردش سرمایه ی حدود 11 تریلیون دلاری در آن نوسانات بسیار پایینی خواهد داشت و به دلیل این که در هر شرایط و در هر جغرافیایی می تواند ارزنده باشد به همین دلیل در زمان بحران ها و جنگ ها بسیاری از افراد دارایی خود را به طلا تبدیل می کنند.

 

به همین دلیل در زمان های اضطراری بر خلاف سهام و دارایی های ریسکی می تواند رشد خوبی داشته باشد و به حفظ سرمایه افراد کمک کند.

 

بر خلاف طلا بیتکوین دارای حجم سرمایه ی ضعیف تری (حدود 400 میلیون دلار) می باشد.

به همین دلیل دارای نوسانات بالایی است و توسط نهنگ های بازار براحتی دستکاری می شود.

 

ولی باید توجه داشته باشیم که عمر این دو دارایی همانطور که گفتیم از نظر سابقه بسیار متفاوت است و بیتکوین در این دوره زمانی بسیار خوب عمل کرده و از نظر سرعت رشد، طلا به گرد پای آن هم نمی رسد.

 

ریسک سرمایه گذاری:

بیتکوین نوسانات قیمتی زیادی دارد و رشد و یا افت قیمتی در آن با سرعت بسیار بالایی صورت می گیرد و به همین دلیل برای افرادی که به دنبال کسب سود های چند صد درصدی هستند با شرط اینکه قوانین بازی را بلد باشند بهترین گزینه است.

 

و اما طلا دارای نوسانات و نحرکات پایینی می باشد و همانطور که اشاره کردیم می تواند از دارایی شما در برابر بحران های مالی و… محافظت کند.

 

 

استخراج طلا و بیتکوین:

 

استخراج طلا و بیتکوین - تجهیزمستر

 

بیتکوین و طلا هر دو استخراج می شوند ولی در طلا شاهد استخراج بصورت فیزیکی خواهیم بود.

به صورتی که معدن طلا شناسایی می شود و با کمک تجهیزات و لوازم پیشرفته اقدام به استخراج آن از دل طبیعت می کنند.

 

و اما بیتکوین در دنیای دیجیتال قابل ماین می باشد و افراد با کمک دستگاه هایی به اسم ماینر اقدام به استخراج آن می کنند.

 

ماینر ها از سخت افزار های پیشرفته ای مانند کنترل برد و هشبرد تشکیل شده اند که می توانند در مقایسه با استخراج طلا نقش بولدزر و جرتقیل را داشته باشند.

 

 

اثرات زیست محیطی استخراج طلا و بیتکوین

استخراج هر دو این موارد می تواند برای محیط زیست مخرب باشد.

 

به گونه ای که در استخراج بیتکوین با بالا رفتن مصرف برق و انرژی و همچنین افزایش دمای کره ی زمین می تواند برای محیط زیست مخرب باشد.

 

در کنار آن استخراج طلا هم می تواند اکوسیسم یک منطقه را به کلی نابود کند و همچنین با مصرف انرژی بالایی همراه است.

 

البته در استخراج بیتکوین شاهد کاهش این موضوع هستیم، به گونه ای که با استفاده از منابع تجدیدپذیری مانند انرژی خورشیدی اقدام به تامین برق برای راه اندازی دستگاه های ماینر می توان کرد.

همچنین در برخی مناطق از گرمای تولید شده ماینر ها هم برای گرم کردن و کنترل دمای گلخانه ها استفاده می شود که این موضوع می تواند خود باعث کاهش مصرف انرژی شود.

 

 

محدودیت منابع

هر دو این دارایی ها محدود می باشند.

 

اما با یک تفاوت بزرگ:

ما مقدار طلا های کل دنیا را نمی دانیم و هر از چندگاهی با پیدا شدن یک معدن و استخراج از آن به کل طلا های در دسترس موجود در دنیا اضافه می شود.

 

ولی ساتوشی ناکاموتو خالق بیتکوین در وایت پیپری که در اوایل حیات بیتکوین ارائه داد اعلام کرد که کل بیتکوین های جهان 21 میلیون عدد می باشد که تا اکنون حدود 19 میلیون از این تعداد استخراج شده است.

با توجه به فاکتوری به اسم هاوینگ تا سال 2140 طول خواهد کشید تا کل بیتکوین های جهان استخراج شوند.

 

ولی موضوعی که وجود دارد این است که محدودیت در منابع در طلا غیر قابل پیش بینی است و خبر کشف یک معدن بزرگ از طلا می تواند روی قیمت آن اثر بگذارد در حالی که این موضوع بر روی بیتکوین اثر گذار نیست به دلیل اینکه متغیر نخواهد بود و عدد ثابتی است.

 

قانونی بودن

طلا کاملا قانونی می باشد به صورتی که بسیاری از دولت ها هم آن را به عنوان پشتوانه ی خود در زمان های اضطراری قرار داده اند ولی بیتکوین با توجه به عمر کوتاه خود هنوز وارد فاز مقبولیت گسترده از سمت دولت ها قرار نگرفته است.

 

ولی با توجه به همین مدت زمان کوتاه کشوری مانند السالوادور پول ملی خود را بیتکوین معرفی کرده است که این موضوع می تواند طرفداران این ارز را به مقبولیت بیشتر از سمت دولت های دیگر خوشبین کند.

 

همچنین کشور هایی مانند آمریکا و کشور های اروپایی قصد قانون گذاری حوزه ی رمز ارز ها را دارند که این مطلب می تواند قدم محکمی به سمت مقبولیت از سمت دولت ها باشد.

 

متمرکز بودن

تفاوت عمده ی طلا و بیتکوین می تواند در این مطلب شهود پیدا کند.

بیتکوین به صورت کاملا غیرمتمرکز است به صورتی که هیچ نهاد یا دولتی نمی تواند بر روی آن نظارت داشته باشد و حتی تایید تراکنش ها در این شبکه به صورت غیرمتمرکز و به دست عموم مردم انجام می شد.

در حالی که در معاملات طلا و فلزات گران بها و ارز های فیات رد پای دولت کاملا مشخص می باشد.

همچنین دولت ها با در دست داشت بیشتر منابع طلا می توانند در آینده قیمتی آن نقش زیادی داشته باشند.

 

 

کاربردهای بیتکوین و طلا

طلا یک فلز گرانبهاییست که حتی در علوم پزشکی و استفاده در سخت افزار های کامپیوتری و… هم قابل استفاده می باشد.

 

در کنار این مورد به دلیل زیبایی این فلز، مورد توجه بسیاری از خانم ها و دوستداران خود قرار گرفته است و همچنین با ویژگی هایی که در مطالب بالا ذکر شد می تواند از گزینه های خوب سرمایه گذاری هم باشد.

 

به همین دلیل در طول تاریخ همیشه تقاضا بر روی طلا بالا بوده است.

 

درحال حاضر بیتکوین جهت پرداخت،سرمایه گذاری و نقل و انتقال انجام می شود.

 

در بازار ارز دیجیتال و بیتکوین، در هر نقطه ی دنیا که باشید بدون در نظر گرفتن فاصله ی خود با طرف مقابل، می توانید فقط با داشتن آدرس یک کیف پول، نقل و انتقال دارایی های خود را در کسری از ثانیه با کمترین کارمزد انجام دهید.

 

در کنار این مورد بیتکوین در طول بازه ی زمانی زندگی خود همیشه ثابت کرده است که می تواند از نظر بازده سرمایه گذاری یکی از موارد مورد پسند از دید سرمایه گذاران باشد.

 

 

نتیجه گیری کلی

با توجه به مقایسه ی این دو دارایی و ذکر معایب و مزایای هر کدام قطعا شما هم باید مانند من به این نتیجه رسیده باشید که تخم مرغ های خود را نباید در یک سبد قرار داد.

سرمایه گذاری در هر دو این موارد باید با توجه به میزان ریسک پذیری خود و همچنین اطلاعات شما نسبت به هر کدام از این بازار ها انجام شود.

 

همانطور که گفتیم هر کدام از دو دارایی دارای خصوصیات خوب و بد بسیاری هستند که شما می توانید با مدیریت سرمایه و همچنین کسب تجربه در هر دو بازار به حفظ سرمایه و همچنین کسب سود از آن ها اقدام کنید.

 

 

 

تیم تجهیزمستر هیچ گونه مسئولیتی بابت مطالب منتشر شده نخواهد داشت و عواقب خوب یا بد سرمایه گذاری افراد بر عهده خودشان است.

 

 

مقاله سرمایه گذاری در بیتکوین یا طلا: فرشاد ربیعی

ارسال دیدگاه