رکود به چه معناست و چگونه بر بازار کریپتو تأثیر می گذارد

رکود به چه معناست و چگونه بر بازار کریپتو تأثیر می گذارد - تجهیزمستر

رکود به چه معناست و چگونه بر بازار کریپتو تأثیر می گذارد:

 

یکی از بزرگترین سوالاتی که ذهن مخاطبان را درگیر خود کرده،این است که رکود به چه معناست و چگونه بر بازار کریپتو تأثیر می گذارد؟

 

تداوم رکود اقتصادی آمریکا تا ۲۰۲۴ محتمل به نظر می رسد

 

اگرچه فقط احتمال کمی وجود دارد که قبلاً اصطلاح “رکود” را نشنیده باشید،همانطور که در حال حاضر در همه اخبار منتشر شده است این امکان وجود دارد که شما کاملاً با فرضیه آن آشنا نباشید.

 قبل از اینکه به توضیح اصول اولیه بپردازیم، می خواهیم روشن کنیم که هیچ بخشی از این مقاله توصیه مالی را ارائه نمی دهد و تجهیزمستر در این مقام عمل نمی کند.

مقاله “رکود به چه معناست و چگونه بر بازار کریپتو تأثیر می گذارد” صرفاً به عنوان یک بسته آموزشی برای ارائه یک طرح کلی که ممکن است لازم باشد در مورد رکود و اینکه چگونه به طور کلی بر بازارهای مالی – از جمله رمزارزها تأثیر می گذارد – ارائه می دهد.

 

بنابراین، بدون صحبت بیشتر، رکود، فراتر از عناصر یک فروپاشی مالی قریب الوقوع و عدم اطمینان شدید مالی که اغلب منجر به بحران اقتصادی می شود.

 

 برای شروع این طرح، باید درک کرد که پیامدهای رکود، اگر به سرعت توسط مقامات ذیربط با اتخاذ اقدامات محرک اقتصادی لازم کاهش نیابد، می‌تواند هم برای یک ملت و هم برای شهروندانش ویرانگر باشد.

 

 

اما چگونه یک اقتصاد در وهله اول به نقطه رکود می رسد؟

 

به طور کلی، رکود، طبق گفته دفتر ملی تحقیقات اقتصادی (NBER) صرفاً به یک رکود اقتصادی قابل توجهی اشاره دارد که در سراسر مناطق حیاتی اقتصاد نفوذ می کند، که معمولاً برای چندین سال یا بیشتر، بسته به وضعیت اقتصاد، ادامه می یابد.

اما به بیان دقیق تر، یک کشور اغلب زمانی با رکود مواجه می شود که تولید ناخالص داخلی (GDP) حداقل برای دو فصل مالی کاهش مداوم داشته باشد. در حالی که رکود در تولید ناخالص داخلی یک کشور بسیار محسوس است، اما با شاخص‌های دیگری از جمله تورم، کاهش سطح درآمد، افزایش سطح بیکاری، کاهش تولید صنعتی، و کاهش فروش عمده‌فروشی و خرده‌فروشی، از جمله جنبه‌های دیگری است که با کمک آنها رکود مشخص می‌شود.

 

تولید ناخالص داخلی GDP به زبان ساده چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟ | بیت 24

 

همچنین توجه به این نکته مهم است که وقتی تولید ناخالص داخلی به طور مداوم کاهش می یابد، ممکن است مدتی طول بکشد تا مردم شروع به احساس سختی کنند.

بنابراین، به عنوان مثال، اگر کشوری با رکود اقتصادی روبه‌رو باشد، این احتمال وجود دارد که تورم در گوشه و کنار باشد، و زمانی که تورم وجود دارد، مردم در نهایت بیش از حد معمول در زندگی روزمره خود هزینه می‌کنند.

 

به طور مشابه، شرکتی که در تلاش است در طول رکود اقتصادی سرپا بماند، ممکن است مجبور شود هزینه های عملیاتی خود را کاهش دهد، که ممکن است شامل اخراج افراد باشد، که به نوبه خود منجر به افزایش نرخ بیکاری می شود، که به رکود اقتصادی منجر میشود، و این زنجیره ادامه دارد.

با این اوصاف، مهم نیست که مطبوعات تا چه اندازه آن را ترسناک نشان دهند، یا تأثیر آن بر اقتصاد، رکود بخش کاملاً طبیعی از چرخه تجاری و روند پیشرفت است. رکود اغلب منجر به یک تغییر اقتصادی یا تغییر عمده در پیش بینی های مالی دوره ای می شود.

 

 

علل رکود چیست؟

رکود چیست و چرا باید از آن بدانیم؟ - تجارت‌نیوز
رکودها توسط طیف وسیعی از متغیرها ایجاد می‌شوند که اکثر آنها ماهیت مالی دارند، اما این بدان معناست که رکودها می‌توانند به هر دو روش “طبیعی” و “مصنوعی” رخ دهند.
برای مثال، تغییرات شدید یا شدید آب و هوا می‌تواند باعث رکود اقتصادی «علل طبیعی» شود، در حالی که فروپاشی اقتصادی سیستماتیک، کمبودهای فنی و… می‌تواند باعث رکود «مصنوعی» شود.

 

 

در هر صورت، موارد زیر معمولاً نیروهای محرک اصلی رکود در هر کشوری هستند:

بدهی بیش از حد
یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای مواجهه با بدهی بیش از حد، ادامه دادن وام است. به همین سادگی است همانطور که ممکن است انتظار داشته باشید، کشوری که به قرض گرفتن ادامه می دهد تا زمانی که دیگر نتواند بدهی خود را تامین کند، یک گام با رکود فاصله دارد.
در بسیاری از موارد بدهی بیش از حد که منجر به رکود می شود، بدهی رو به رشد کشور به طور قابل توجهی بیشتر از تولید ناخالص داخلی آن است و در نتیجه اقتصاد را واژگون می کند.
حباب های دارایی
مواردی وجود دارد که تقاضای فزاینده برای دارایی فاقد سرمایه پایدار می تواند منجر به یک بحران اقتصادی بی سابقه شود.
با استفاده از طرح های پونزی به عنوان مثال
 اگر مردم از سرتاسر جهان در آنها سرمایه گذاری کنند، پول از یک مکان به مکان دیگری سرازیر می شود. با این حال، هنگامی که چنین طرح هایی با شکست مواجه می شوند، افراد خاصی که در آنها سرمایه گذاری کرده اند تنها کسانی نیستند که پول را از دست می دهند. ملت قربانی نیز سقوط می کند، زیرا پول اقتصاد کشور را بدون مبادله ارزش ترک می کند.
به طور مشابه، وقتی مردم در حباب‌های دارایی سرمایه‌گذاری می‌کنند، که اغلب ناشی از احساسات و شور و نشاط غیرمنطقی است، می‌توان به راحتی رکود در حال وقوع را پیش‌بینی کرد، به‌ویژه زمانی که حباب می‌ترکد و باعث سقوط قیمت‌ها می‌شود و فروش وحشتناک شروع می‌شود.

ابر تورم

ابر تورم با تورم “منظم” شروع می شود و می تواند یک کشور را به رکود بکشاند.

به طور کلی، تورم به روند صعودی قیمت کالاها در یک دوره اطلاق می شود. اگرچه این کاملاً نابجا نیست، تورم بیش از حد می تواند بسیار خطرناک باشد، به ویژه زمانی که بخش قابل توجهی از جمعیت در فقر شدید یا بسیار کمتر از سطح متوسط ​​درآمد زندگی می کنند.

تورم بیش از حد

تورم بیش از حد برای اقتصاد نامطلوب است.

تورم بیش از حد می تواند منجر به بدتر شدن وضعیت شود. هنگامی که تورم بیش از حد رخ می دهد، قیمت کالاها و خدمات به سرعت کاهش می یابد، و اگر حلقه بازخورد کاهش تورم بیش از حد قوی شود، افراد و کسب و کارها ممکن است به طور کلی هزینه خود را متوقف کنند. به طور کلی، در این شرایط، اقتصاد با خرج نکردن مردم تضعیف می‌شود و در نتیجه تولید به شدت کاهش می‌یابد و در شرایط شدید، ممکن است رکود وارد شود.

پیشرفت تکنولوژیک

این یکی ممکن است کمی سردرگم باشد، به هر حال، تصور اینکه چگونه پیشرفت‌های فناوری می‌تواند منجر به رکود شود، بسیار عجیب است، درست است؟

اگرچه پیشرفت‌ها در فناوری انقلابی معمولاً بهره‌وری را در درازمدت افزایش می‌دهند، مراحل اولیه که عمدتاً شامل پذیرش و انطباق آن است، می‌تواند مدتی طول بکشد. با این حال، دوره گذار بین راه اندازی یک فناوری انقلابی مانند بلاک چین، وب 3.0، اینترنت 5G، هوش مصنوعی، AR و غیره، اغلب می تواند منجر به تولید سیستم های کمتر تولیدی شود و در نهایت منجر به کندی محرک اقتصادی و در پایان رکود شود.

شوک اقتصادی

عوامل متعددی وجود دارند که می‌توانند شوک اقتصادی ایجاد کنند، که اکثر آنها مصنوعی یا ناشی از اقدامات خاص دولتی هستند.

به عنوان مثال، اقداماتی مانند افزایش نرخ های مالیات، تعرفه ها، یا قیمت کالاهای پرتقاضا، مانند گاز یا سوخت، همگی می توانند به طور بالقوه باعث رکود اقتصادی شوند.

در حالی که شوک های اقتصادی معمولاً توسط دولت مورد استناد قرار نمی گیرند، برخی می توانند در نتیجه بلایای طبیعی یا بیماری های همه گیر رخ دهند.

به همه گیری COVID-19، قرنطینه متعاقب آن و تأثیر کلی آن بر اقتصاد جهانی فکر کنید.

چگونه یک رکود را قبل از وقوع پیش بینی کنیم؟

 

راه‌های زیادی برای پیش‌بینی رکود حتی قبل از وقوع وجود دارد، و برخی از علائم هشداردهنده به‌ویژه می‌توانند حاکی از قریب‌الوقوع بودن رکود باشند.

در مورد این موضوع باید بدانیم که رکد به چه معناست و دلایل و نشانه های آن چیست.

یک بحران یا رکود اقتصادی در حال پیشروی ممکن است با نشانه‌هایی در داده‌ها نشان داده شود، مانند منحنی بازده معکوس، که معمولاً نشان‌دهنده ریسک قابل‌توجهی برای اقتصاد است – البته معمولاً کوتاه‌مدت‌تر. به همین ترتیب، کاهش اعتماد مصرف‌کننده، کاهش شدید بازار سهام، افزایش بیکاری و کاهش «شاخص اقتصادی پیشرو» (LEI)، از دیگر عواملی هستند که می‌توانند به تعیین اینکه آیا یک کشور یا اقتصاد در شرف مواجهه با رکود است یا خیر، کمک می‌کند.

رکود چگونه بر بازار کریپتو تأثیر می گذارد؟

 

علت سقوط بیت کوین به زیر 38 هزار دلار چه بود؟ | بیت 24

 

حال که فهمیدیم رکود به چه معناست باید ببینیم چگونه بر بازار کریپتو تاثیر می گذارد؟

اول از همه، توجه به این نکته مهم است که بازار جهانی کریپتو، حتی در بهترین زمان خود، تنها کسری از اقتصاد جهانی ارزش دارد.

برای توضیح بیشتر، ارزش بازار اقتصاد کریپتو در نوامبر 2021 به 3 تریلیون دلار رسید که بالاترین رقمی است که تا به امروز ثبت کرده است، اگرچه در زمان انتشار زیر 1 تریلیون دلار است.

در مقابل تولید ناخالص داخلی جهانی در همان سال ،تقریباً 94.93 تریلیون دلار بود.

واضح است که بین اقتصادهای متمرکز و غیرمتمرکز فاصله زیادی وجود دارد. به این ترتیب، بازار کریپتو ممکن است هنوز آنقدر کوچک باشد که به خودی خود باعث ایجاد رکود در بازار جهانی شود.

از سوی دیگر، اگر بازارهای سنتی به همین سرنوشت دچار شوند، می تواند عواقب فاجعه باری برای ارزهای دیجیتال داشته باشد. در نهایت، ریسک قرار گرفتن در معرض رکود ممکن است بسته به بازار متفاوت باشد.

بازار کریپتو، درست مانند بازار سنتی، از مشکلات ناشی از بحران اقتصادی یا رکود مستثنی نیست. به طور طبیعی، سرمایه گذاران، چه افراد و چه موسسات، بیشترین آسیب را در بازار کریپتو در طی یک بحران رکودی خواهند دید.

هنگامی که یک بحران اقتصادی با هر بزرگی وجود دارد، تمایل زیادی در بین سرمایه گذاران وجود دارد که تلاش کنند سرمایه گذاری پرخطر خود را جبران کنند.

متأسفانه، برای بیشتر سرمایه‌گذاران، به‌ویژه افراد، سرمایه‌گذاری در کریپتو «پرخطر» در نظر گرفته می‌شود و ممکن است یکی از دارایی‌هایی باشد که در شرایط رکود سرمایه‌گذاری درآن کاهش یابد.

رکود همچنین می تواند بر بازار کریپتو از نظر سرمایه انسانی نیز تأثیر بگذارد. به بیان دیگر، با افزایش نرخ پذیرش کریپتو، پروژه‌های بیشتری به وجود می‌آیند و فرصت‌های شغلی در این فضا دنبال می‌شود، اما در جهت مخالف نیز همین امر صادق است.

هنگامی که یک سازمان ارز دیجیتال به شدت به ذخایر تحت سلطه رمزارزها، به ویژه کوین های غیر پایدار متکی است، خطر شسته شدن توسط اثرات رکود بسیار زیاد است.

اگر چنین شرکتی به دنبال کاهش هزینه‌ها باشد، همانطور که در بالا به عنوان یک پیامد رایج ذکر شد، ممکن است در نهایت منجر به اخراج گسترده یا حداقل کاهش دستمزد در سراسر آن شرکت شود.

چگونه در دوران رکود سرپا بمانیم

 

رکود معمولاً منجر به این می‌شود که همه – از جمله مؤسسات و سرمایه‌گذاران – روی پوست تخم‌مرغ راه بروند و برای فعالیت فعال‌تر و به شیوه‌ای ساده‌تر از آنچه در شرایط عادی لازم است تلاش کنند.

به این ترتیب، هر یک از طرفین استراتژی های مختلفی را بر اساس آنچه در آن زمان برای آنها خوشایندتر است، اجرا می کنند. برای سازمان‌ها، برخی از بهترین روش‌ها برای سرپا ماندن در دوران رکود و مشکلات اقتصادی، ارزیابی مجدد اهداف شرکت و تعیین اولویت‌های دقیق است.

مخارج و هزینه‌های جاری اغلب ارزیابی و کاهش می‌یابد. از سوی دیگر، سرمایه گذاران انفرادی می توانند در شرکت هایی با حداقل بدهی، جریان نقدی خوب و ترازنامه قوی سرمایه گذاری کنند.

با این وجود، برای آنها به همان اندازه مهم است که از شرکت هایی که به شدت اهرمی، چرخه ای یا سفته باز هستند اجتناب کنند.

اما یک بار دیگر به شما یادآوری می کنیم که این صرفاً یک مشاهده است و نه توصیه مالی.

در نهایت، در حالی که یک رکود ممکن است برای مدت نامشخصی ادامه داشته باشد، که در برخی موارد از دو چهارم تا چند سال متغیر است، اما اغلب ردپای ماندگاری در هر اقتصادی به جای می‌گذارند.

تجهیزمستر هیچ گونه مسئولیتی در قبال مطالب منتشر شده ندارد و هر گونه عواقبی ناشی از سرمایه گذاری بر عهده خود شخص می باشد.

نویسنده مقاله رکود به چه معناست و چگونه بر بازار کریپتو تأثیر می گذارد: فرشاد ربیعی

دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
ارسال دیدگاه