حمله ی 51 درصدی بیتکوین چیست؟

حمله ی 51 درصدی بیتکوین چیست - تجهیزمستر

همانطور که قبلا توضیح دادیم پروسه ماینینگ به گونه ای است که ماینر های موجود در شبکه وظیفه تایید تراکنش ها و امنیت شبکه را بر عهده دارند، در این مقاله قصد داریم به این موضوع مهم بپردازیم که حمله ی 51 درصدی بیتکوین چیست و چه خطراتی می تواند داشته باشد.

 

برای مطالعه مقاله ماینینگ چیست روی این لینک کلیک کنید.

 

شبکه بیتکوین دارای ویژگی های بارزی است که آن را از هر شبکه ی متمرکز و حتی غیر متمرکزی منحصر به فرد کرده است و به همین دلیل توانسته توجه های زیادی را به خود جلب کند.

 

1_از جمله این ویژگی ها می توان به غیرمتمرکز بودن آن اشاره کرد که باعث شده است هیچ نهاد نظارتی نتواند در آن دخالت کند و شبکه ی بیتکوین را کنترل کند و بصورت کاملا غیرمتمرکز به کار خود ادامه می دهد و تنها کسانی که می توانند در آن نقش اساسی ایفا کنند خود مرم هستند.

 

2_همتا به همتا بودن آن:در این باره باید توضیح بدیم که برای هر معامله ای شما به یک واسط یا معتمد نیاز دارید که ناظر بر معامله شما باشد و اجازه ندهد یکی از دو طرف سو استفاده هایی بکند(مانند شبکه بانکی که در تایید یا عدم تایید معاملات ما با اشخاص دیگر نقش دارد)

ولی در شبکه بیتکوین هیچ سوم شخصی وجود ندارد و به همین دلیل کارمز شبکه به کمترین حالت خود خواهد رسید و همچنین با این ویژگی نظارت بر معاملات اشخاص به حداقل خواهد رسید.

3_توزیع داده: این ویژگی موضوعی است که در این مقاله قصد داریم راجبه آن صحبت کنیم و حمله ی 51 درصدی می تواند از این ویژگی شبکه سو استفاده کند و آن را مختل کند.

 

اما چگونه؟

همانطور که گفتیم ماینر های شبکه به عنوان یکی از مهم ترین بخش های برقراری امنیت شبکه بلاکچین در همه ی نقاط جهان به وظایف خود عمل میکنند.

اگر بخواهیم توضیحات بیشتری در این رابطه بدهیم، ماینر های شبکه از طریق راه اندازی توسط افراد مختلف، قدرت محاسباتی خود را با کمک سخت افزار های پیچیده در اختیار استخر های استخراج خواهند گذاشت و از طریق این قدرت تراهش اقدام به تایید بلاک های شبکه و تراکش های آن می کنند و از این طریق امنیت شبکه ی خود را برقرار می کنند و در ازای انجام وظایف خود پاداش عادلانه ای بین آن ها تقسیم خواهد شد.

 

حال فرض کنید که یکی از فارم های شبکه آنقدر بزرگ شود که 51 درصد هشریت شبکه ی بیتکوین را در اختیار خود داشته باشد.

در این حالت اگر بخواهیم به زبان ساده توضیح دهیم بیشتر قدرت محاسباتی بلاکچین در اختیار یک نفر قرار می گیرد و در این حالت آن یک نفر می تواند شبکه را مورد حمله ی 51 درصدی خود قرار دهد.

 

 

در حمله ی 51 درصدی چه اتفاقی خواهد افتاد؟

 

در حمله ی 51 درصدی چه اتفاقی خواهد افتاد - تجهیزمستر

 

بصورت کلی در بلاکچین، بلاکی که طول بیشتری داشته باشد می تواند به عنوان بلاک اصلی شناخته شود، حال فرد مهاجم از طریق ایجاد یک انشعاب جدید و همچین ایجاد یک بلاک جدید طولانی تر از بلاک انشعاب اصلی، شبکه را به خطا می اندازد و همه ی حاضران در شبکه فکر می کنند که انشعاب ایجاد شده به عنوان انشعاب اصلی است و به همین دلیل مهاجمان با ایجاد یک شبکه ی فیک می توانند سو استفاده های خود را عملی سازند.

 

از جمله مهم ترین اقداماتی که فرد مهاجم می تواند در صورت ایجاد حمله ی 51 درصدی انجام دهد این است که بخشی یا همه ی ماینر های فعال که در اختیار آن ها نیستند را از شبکه خارج کنند و از این طریق سهم حود را از هشریت شبکه افزایش دهد و به عبارتی به قدرت خود بیافزاید.

در حمله ی 51 درصدی تراکنش هایی که زمان زیادی از تایید آن ها نگذشته است قابل تغییر می باشند و حتی فرد مهاجم می تواند دارایی های انتقال داده شده توسط افراد مختلف در آن تراکنش ها را در اختیار خود قرار دهد.

در رابطه با تراکنش هایی که در حال انجام است هم مهاجم می تواند آن ها را تایید یا لغو کند.

در این حالت تراکنش جدیدی در شبکه ایجاد نمی شود.

 

اگر بخواهیم بصورت کلی توضیح دهیم فرد مهاجم بصورت کلی شبکه را مختل می کند و با در اختیار گرفتن کنترل آن می تواند آسیب های جدی وارد کند.

 

 

چقدر امکان ایجاد حمله 51 درصدی وجود دارد؟

 

بعد از اینکه به جواب سوال حمله ی 51 درصدی بیتکوین چیست رسیدیم وقت آن رسیده است که احتمال وقوع آن را هم بررسی کنیم.

اگر این سوال در اوابل حیات بیتکوین از ما میشد پاسخ را احتمال بالا میدادیم.

ولی با توجه به اینکه در حال حاضر هشریت شبکه افزایش فوق العاده زیادی داشته است و همچنین ماینر های شبکه به صورت استاندارد در همه ی جای دنیا پراکنده شده اند احتمال حمله ی 51 درصدی تقریبا به صفر میل می کند.

با توج به اینکه ماینر دستگاهی با مصرف برق بالا و همچنین به نسبت با قیمت بالایی است، به همین دلیل اگر کسی بخواهد 51 درصد از هشریت شبکه را در اختیار خود قرار دهد باید سرمایه،زمان و اطلاعات بالایی را خرج کند تا بتواند به هدف خود نزدیک شود و به همین دلیل کار عاقلانه و به صرفه ای نیست.

 

همانطور که قبلا توضیح دادیم بلاک ها حاوی هش بلاک قبلی خود هم می باشند و به همین دلیل برای تغییر ماهیت هر بلاک باید اطلاعات بلاک های قبلی آن هم تغییر کند و با توجه به اینکه شبکه بلاکچین از تعداد بالایی بلاک تشکیل شده است، انجام آن تا حد زیادی امکانپذیر نخواهد بود.

علاوه بر این حتی اگر حمله ای هم صورت بگیرد فقط می تواند چندین تراکنش قبل خود را دستکاری کند و به همین دلیل از نظر اقتصادی هم عاقلانه نخواهد بود، مگر این که افرادی با اهداف غیر مالی دست به این کار بزنند که بعید بنظر می رسد.

 

 

 

آیا تا به حال بلاکچین مورد حمله 51 درصدی قرار گرفته است؟

 

یکی از حملات  51 درصدی به کوین verge بود که در آن افراد مهاجم توانستند 1.7 میلیون دارایی موجود در شبکه را به سرقت ببرند ولی در عرض چند ثانبه شبکه به حالت عادی خود برگشت .

پس از آن ارز دیجیتالی بیت کوین گلد Bitcoin Gold، بود که در جریان حمله به آن در سال 2018 مهاجم ها توانستند 18 میلیون دلار به سرقت ببرند.

 

اتریوم کلاسیک (ETC) : یکی دیگر از حملات موجود بر روی ارز های دیجیتال اتریوم کلاسیم بود که افراد مهاجم توانستند 1.1 میلیون دلار از ترکنش های موجود را به سرقت ببرند.

 

از جمله حملات دیگر بر ارز های دیجیتالی مانند Mona coin و Zen cash اتفاق افتاد.

 

اکثر این حملات با به دست گرفتن تراکنش های قبلی صورت پذیرفته است به گونه ای که با برگشت تراکنش ها و خرج کردن دوباره آن ها توانسته اند این سرقت ها را از شبکه انجام دهند.

 

 

 

امکان وجود حمله ی 51 درصدی بیتکوین چه تاثیری بر دید سرمایه گذاران دارد؟

 

سرمایه گذاران بزرگ بدلیل وجود این حمله ممکن است دست به عصا عمل کنند به این دلیل که اگر این حمله به وقع بپیوندد می تواند سرمایه آن ها را هم به خطر بیاندازد.

البته با توجه به اینکه صنعت بیمه و ارز های دیجیتال مبتی بر آن ها در مارکت ورود کرده است می تواند از هراس سرمایه گذاران بکاهد.

به علاوه با توجه به اینکه تا بحال شاهد حمله جدی نبودیم و روزافزون شاهد افزایش هشریت شبکه و افزایش امنیت آن هستیم با گذشت زمان می تواند اعتماد سرمایه گذاران را تا حد خیلی بالاتری نسبت به الان به خود جلب کند.

 

 

آیا ارز های دیجیتال مبتنی بر POS هم مورد حمله 51 درصدی قرار می گیرند؟

 

با توجه به اینکه در سازکار مبتی بر اثبات سهام ولیدیتور ها یا ماینر های شبکه برای انجام وظیفه خود و کسب پاداش، نقدینگی خود را در شبکه ی آن ارز دیجیتال قفل می کنند، افراد مهاجم برای کسب 51 درصد از قدرت شبکه باید پول خیلی زیادی در شبکه قفل کنند و در حالتی که شبکه به این نتیجه برسد که از طرف یک ولیدیتور در حال حمله و خطر است کل پول وثیقه شده را از اختیار آن ولیدتور خارج می کند و این ریسک اصلا به صرفه و عاقلانه نیست.

پس در ارز های دیجیتالی که بر پایه اثبات سهام کار می کنند احتمال حمله 51 درصدی صفر است و یکی از برتری های آن نسبت به POW یا اثبات کار، همین موضوع می باشد.

 

 

تجهیزمستر هیچ گونه مسئولیتی در قبال مطالب منتشر شده در مقاله حمله ی 51 درصدی بیتکوین چیست، نخواهد داشت و عواقب سرمایه گذاری شما در این صنعت در هر زمانی بر عهده خودتان است.

 

 

نویسنده مقاله حمله ی 51 درصدی بیتکوین چیست: فرشاد ربیعی

ارسال دیدگاه