تاثیر شاخص قیمت مصرف کننده (یا CPI) بر روی بازار ارزهای دیجیتال

در این مقاله تجهیزمستر قصد دارد تاثیر شاخص قیمت مصرف کننده (یا CPI) بر روی بازار ارزهای دیجیتال را بررسی کند.

موضوعی که به جرات میتوان گفت بیشترین تاثیر را روی روند نزولی قیمت بیتکوین و ارزهای دیجیتال گذاشته است و داشتن اطلاعات در مورد این شاخص میتواند دید بسیار خوبی در زمینه سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال به ما بدهد.

شاخص قیمت مصرف کننده (یا CPI) :

سبدی از دارایی که قیمت آن برای به دست آوردن بینش در بخش های بازار ردیابی می شود. نمونه‌هایی از شاخص‌ها عبارتند از S&P 500، NASDAQ Composite و DJIA (همگی عملکرد سهام عمده را اندازه‌گیری می‌کنند).

هیچ CPI واحدی وجود ندارد – این اصطلاح به هر نوع شاخصی اشاره دارد که برای ردیابی قیمت کالاهای مصرفی، خدمات و محصولات خانگی طراحی شده است.

فرض کنید ما سبدی داریم که از هزینه‌های زیر تشکیل شده است: مواد غذایی، محصولات بهداشتی، هزینه‌های سفر، اجاره، و غیره. اساساً، یا هر چیزی که انتظار دارید مصرف‌کننده معمولی خرج کند، انجام ارتباط دارد.

ما هزینه کل اقلام موجود در آن سبد را یادداشت می کنیم، معمولاً از میانگین های وزنی برای دادن “وزن” بیشتر به اقلام مهم تر استفاده می کنیم. سپس ما سال / ماه / دوره را نیز یادداشت می کنیم. با انجام این کار در بازه های زمانی تعیین شده، می توانیم ایده ای از عملکرد شاخص CPI در طول زمان داشته باشیم.

چرا از CPI در کنترل تورم و رکود استفاده می شود؟

 

شاخص قیمت مصرف کننده معیار قدرتمندی برای اندازه گیری تحولات در اقتصاد است. به طور خاص، برای نظارت بر تأثیر تورم یا کاهش تورم استفاده می شود.

این به دلایل زیادی مفید است – دولت ها می توانند بینش هایی در مورد تصمیمات سیاست پولی خود کسب کنند و محاسبه کنند که چقدر باید به کسانی که درآمد یارانه ای دارند داده شود و برای جمع آوری پول از سطح جامعه و بطور کلی کنترل تورم چه راهکار هایی را باید اتخاذ کنند.

از جمله مهم ترین اقدامات بانک مرکزی در مواجه با تورم یا رکود تغییر در نرخ بهره می باشد.

تورم به معنی این است که پول در سطح جامعه از طرق مختلف از جمله چاپ پول و… افزایش پیدا کرده است و به همین دلیل با افزایش نرخ بهره بانک مرکزی میتواند این پول را از سطح جامعه به سمت بانک ها روانه کند و با کاهش حجم پول موجود در سطح جامعه تورم را کنترل کند به این کار اصطلاحا اقدامت انقباضی بانک مرکزی گفته می شود.

این موضوع برای بازارهای ریسکی مناسب نیست چون سرمایه های بزرگ از بازار خارج و به سمت بانک ها سرازیر خواهد شد.

در مواجه با رکود دقیقا پروسه بالا بصورت برعکس انجام خواهد شد.

تاثیر شاخص قیمت مصرف کننده (یا CPI) بر روی بازار ارزهای دیجیتال:

 

بازارها برای انتشار داده های CPI ایالات متحده آماده می شوند داده‌های تورم شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) ایالات متحده برای ماه ژوئن برای انتشار در ساعت 1230 GMT در روز چهارشنبه (5 بعد از ظهر به وقت تهران) برنامه‌ریزی شده است و اگر انتشار داده‌های CPI فراتر از انتظارات باشد، می‌تواند باعث ایجاد رکود در بازارهای ارزهای دیجیتال شود.

معامله گران به یاد می آورند که انتشار گزارش CPI ماه مه داغتر از حد انتظار در اواسط ژوئن  باعث سقوط قیمت سهام، اوراق قرضه و ارزهای دیجیتال شد.

دلیل آن این است که داده‌ها فدرال رزرو آمریکا را مجبور کرد تا سرعت افزایش نرخ بهره را در نشست ژوئن خود از 50 واحد در جلسه قبل به 75 واحد در ثانیه افزایش دهد.

صورتجلسه فدرال رزرو از نشست ژوئن هفته گذشته خود تأیید کرد که بانک مرکزی به دلیل “وخامت” چشم انداز تورم کوتاه مدت سرعت افزایش نرخ بهره را تسریع کرده است و بانک مرکزی آماده است تا افزایش 50 یا 75 واحدی دیگر نرخ بهره را در این کشور اجرا کند.

 تحلیلگران انتظار دارند که انتشار داده های CPI در روز چهارشنبه نشان دهد که افزایش قیمت ها در سال گذشته به 8.8 درصد می رسد، در صورتی که آمار منتشر شده بالاتر از این عدد (که سطح انتظارات بازار کریپتو است و قیمت حال حاضر بیتکوین این میزان تورم را لمس کرده) باشد شاهد فشار فروش در بازار خواهیم بود.

اگر انتشار داده‌های CPI آتی نشان دهنده شتاب بیشتر فشارهای قیمتی ایالات متحده باشد، حتی اگر به اندازه‌ای که تصور می‌شد نباشد، باید فدرال رزرو را در مسیر افزایش نرخ بهره تا 75 واحد در ثانیه در اواخر این ماه نگه دارد.

در حالی که فدرال رزرو نشان داده است که در مورد کاهش رشد ایالات متحده نگران است، مشاغل ژوئن گذشته و داده های نظرسنجی PMI خدمات ISM (هر دو قوی) ترس از رکود قریب الوقوع را کاهش داده است.

 به نظر می‌رسد که داده‌های CPI روز چهارشنبه خطرات نزولی را برای قیمت ارزهای دیجیتال ایجاد می‌کند.

غافلگیری تورم صعودی منجر به افزایش نرخ بهره از سمت فدرال رزرو می‌شود که مانند ماه ژوئن، احتمالاً بر دارایی‌های ریسکی مانند سهام و ارزهای دیجیتال تأثیر منفی زیادی خواهد گذاشت.

گزارش CPI که تا حد زیادی مطابق با انتظارات چاپ می‌شود، افزایش بیشتر از انتظارات فشار قیمت‌ها را نشان می‌دهد و انتظارات برای انقباض کوتاه‌مدت فدرال رزرو را تقویت می‌کند.

البته با توجه به کاهش قیمت کامودیتی ها و مهم ترین آنها نفت احتمال این موضوع وجود دارد که تورم پیک خود را زده باشد و با انتشار آمار امروز بانک مرکزی میتواند به این نتیجه برسد که نیازی به افزایش نرخ بصورت کاملا تهاجمی نخواهد بود، البته همه ی این موارد احتمال است و باید منتظر داده امروز باشیم.

بنابراین معامله گران شاخص CPI روز چهارشنبه را برای شواهد بیشتر از رسیدن یا نرسیدن به اوج تورم مشاهده خواهند کرد.

نرخ سالانه افزایش قیمت اصلی به کمترین میزان خود از ژانویه یعنی 5.7 درصد کاهش یافته است. اگر حتی پایین‌تر هم بیاید، ممکن است بازارها شروع به کاهش فشار های انقباضی فدرال رزرو برای اواخر امسال و سال 2023 کنند.

وضعیت بیتکوین در مواجه با ترس از به جود آمدن رکورد

 

 برخی از تحلیلگران معتقد هستند اقدامات انقباضی آمریکا این کشور را به سمت رکود خواهد برد و به همین دلیل امیداور هستند که با ظهور علائم رکود در اواخر سال دست فدرال جهت افزایش نرخ بهره بسته تر شود و به همین دلیل بازار های ریسکی فرصت نفش کشیدن را پیدا کنند.

بیت کوین در خطر شکستن حمایت کلیدی خود است.

بیتکوین در حال حاضر کمتر از 20000 دلار معامله می شود و یک خط روند حمایتی کلیدی را آزمایش می کند.

اگر تحولات کلان این هفته باعث بدتر شدن احساسات کریپتو شود و بیت کوین به زیر این روند صعودی سقوط کند، در خطر آزمایش سریع پایین‌ترین سطح اواخر ژوئن در اواسط 18000 دلار و حتی احتمالاً آزمایش مجدد پایین‌ترین سطح سالانه در اواسط 17000 دلار است.

ارسال دیدگاه