استابلایزر چیست و چه کاربرد هایی دارد

استابلایزر چیست و چه کاربرد هایی دارد

در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که استابلایزر چیست و چه کاربرد هایی دارد.

 

دستگاه های برقی برای این که بتوانند وظیفه ی خود را به خوبی انجام دهند لازم است که یک ولتاژ برق مناسب و در یک محدوده معین شده ای که توسط سازنده برای آن ها تعیین می شود، در اختیار آن ها قرار گیرد تا بتوانند با راندمانی بالا و همچنین طول عمری مناسب کار خود را ادامه دهند.

 

استابلایزر دقیقا دستگاهی است که این نقش را برای دستگاه های برقی بازی می کند.

 

در برخی مناطق کشور ما شاهد نوسانات ولتاژ بالایی هستیم و این موضوع دقیقا مطالب بالا را نقض می کند و به این ترتیب دستگاه های برقی در صورتی که در این شرایط روشن شوند و شروع به کار کنند در بهترین حالت، طول عمر آن ها به شدت کاهش پیدا می کند و در بسیاری از موارد بعد از مدتی دچار مشکل می شوند که باید هزینه های زیادی را جهت تعمیر آن ها صرف کرد.

 

 

استابلایزر چیست و چه کاربرد هایی دارد

 

واژه ی استابلایزر (stabilizer) به خودی خود به معنی ثبیت کننده می باشد.

در مبحثی که صحبت کردیم،استابلایزر با تثبیت ولتاژ ورودی و با در اختیار گذاشتن یک ولتاژ ایده آل برای دستگاه های برقی که معمولا 220 ولت می باشد، می تواند تا حد زیادی از آسیب های جدی جلوگیری کند.

 

در این مقاله قصد داریم با نحوه ی کار و کاربرد های آن بیشتر آشنا شویم.

 

 

تفاوت و شباهت های استابلایزر با محافظ های برقی

 

تفاوت و شباهت های استابلایزر با محافظ های برقی - تجهیزمستر

 

قبل از اینکه به تفاوت این دو دستگاه اشاره کنیم، لازم است که با شباهت های آن ها بیشتر آشنا شویم.

حتما برای شما پیش آمده است که در برخی از موارد و یا شرایط حساس، دچار نوسانات ولتاژ شدید شده باشید که این موضوع می تواند عوامل مختلفی از جمله مشکلات موجود در شبکه ی برق رسانی،رعد و برق و… داشته باشد.

 

در این مواقع عملکرد استابلایزر و محافظ برق دقیقا به یک صورت می باشد و هر دو دستگاه ها با قطع جریان برق و جلوگیری از ورود آن به دستگاه برقی مانع از آسیب رسیدن به آن می شوند.

 

اما تفاوتی که این دو محصول با یکدیگر دارند این است که در نوسانات ضعیف ولتاژ، محافظ برق عملکرد خاصی ندارد و به زبان ساده تر حساسیتی در مقابل آن ها نخواهد داشت و به همین دلیل محافظ برق مانع از ورود برق با نوسانات ولتاژی ضعیف نمی شود و به همین دلیل در صورت استفاده از محافظ برق، شما از آسیب رسیدن یکباره به دستگاه برقی خود جلوگیری خواهید کرد ولی مانع از استهلاک دستگاه خود که ناشی از نوسانات ضعیف می باشد در طولانی مدت نمی شوید.

 

در این مواقع استابلایزر می تواند نقش ناجی را برای دستگاه های برقی داشته باشد به این دلیل که حتی اجازه ی عبور کوچکترین نوسان ولتاژی را از خود نمی دهد و به این ترتیب دستگاه برقی شما طول عمر بسیار بالاتری خواهد داشت.

 

 

تفاوت و شباهت های استابلایزر با یو پی اس (UPS)

 

تفاوت و شباهات های استابلایزر با یو پی اس (UPS) - تجهیزمستر

 

عملکرد این دو دستگاه کاملا متفاوت از یکدیگر می باشند و تنها کافی است که نحوه ی کار هر دو را توضیح دهیم تا به تفاوت های آن ها پی ببرید.

 

در دستگاه های استابلایزر ما دارای یک مرجع ولتاژی هستیم که توسط سازندگان برای آن ها مشخص می باشد و به این ترتیب استابلایزر تثبیت ولتاژ و بصورت کلی عملکرد خود را با توجه به آن تنظیم می کند.

 

حالا چگونه؟

اسابلایزر ها دارای یک ترانس اتوماتیک هستند که در مواقعی که لازم است با القای جریان در سیم پیچ آن به تنظیم شدن ولتاژ کمک می کنند.

 

بصورتی که در زمان هایی که ولتاژ بالاتر از حد استاندارد باشد با پایین آوردن آن و در مواقعی که پایین باشد با بالا بردن ولتاژ و هدایت آن به سمت خروجی برای استفاده توسط دستگاه برقی، وطیفه ی خود را انجام می دهند.

 

و اما در یو پی اس عملکرد کاملا متفاوت می باشد به گونه ای که یو پی اس ها دارای یک باتری می باشند که این باطری توسط برق متناوب شهری تغذیه می کند و شارژ می شود.

در این حالت بعد از شارژ شدن، باتری برق مستقیم خود را تبدیل به برق متناوب جهت استفاده در لوازم برقی خواهد کرد که این برق متناوب دارای حتی کوچکترین نوسانات ولتاژی نمی باشد.

 

دستگاه های یو پی اس دارای قیمت بسیار بالایی می باشند و صرفا برای جلوگیری از نوسانات ولتاژ در دستگاه های ساده برقی مناسب نمی باشند.

 

بطور مثال در سرور های بانکی که بسیار حساس هستند و با کوچکترین نوساناتی ممکن است اطلاعات آن ها آسیب ببیند استفاده از یو پی اس ها می تواند عاقلانه بنظر برسد.

 

در موراد دیگر توصیه می شد برای جلوگیری از اتلاف هزینه ها از استابلایزر استفاده شود.

 

 

مزیت های استفاده از استابلایزر 

 

با توجه به توضیحات قبل و آشنا شدن با کاربرد های استابلایزر، مطمئنن با مزیت های استابلایزر آشنا شده اید.

در این جا قصد داریم به صورت تخصصی و کامل درباره ی مزیت های استفاده از استابلایزر صحبت کنیم.

 

1_افزایش طول عمر دستگاه های برقی:

با توج به این که استابلایزر ها، برق ایده آل دستگاه های برقی را تامین می کنند و شرایط کاری هر دستگاه را در بهترین حالت خود تثبیت می کنند،انتظار می رود طول عمر دستگاه های برقی به صورت چشمگیری نسبت به حالت معمولی افزایش پیدا کند.

 

2_کاهش هزینه های ناشی از تعمیرات

همانطور که می دانید هزینه تعمیرات لوازم برقی بسیار بالاست و حتی ممکن است به دلیل تحریمات موجود در کشور لوازم مورد نیاز جهت تعمیر آن در دسترس نباشد و دستگاه برقی شما برای همیشه غیرقابل استفاده باقی بماند.

به همین دلیل باید هر چه سریعتر مواردی که باعث به وجود آمدن این مشکلات می شود را حذف کرد که از مهم ترین این عوامل نوسانات برق می باشد که توسط استابلایزر ها براحتی قابل حل می باشد.

 

3_کاهش هزینه های مصرف برق

برق مورد نیاز اغلب دستگاه های برقی به صورت متناوب سینوسی کامل می باشد و به دلیل این ویژگی از برق ورودی دستگاه حذف شود دستگاه برای حفظ عملکرد مناسب خود باید مصرف برق خود را بالا ببرد که هزینه های آن در قبض ها برق قابل لمس می باشد.

استابلایزر با حفظ ویژگی بالا کمک می کند که دستگاه برقی با کمترین مصرف برقی خود بالاترین راندمان و عملکرد را داشته باشد.

 

 

نحوه ی انتخاب استابلایزر با توجه به نیاز خود

 

استابلایزر ها مدل ها و انواع مختلفی دارند که هر کدام برای دسته ای از لوازم برقی قابل استفاه می باشند.

توجه کنید که اگر استابلایزر مناسب با توجه به دستگاه برقی خود انتخاب نکنید ممکن است نتیجه ی عکس بگیرید و حتی ممکن است که خود استابلایزر یکی از موارد اصلی جهت آسیب رسیدن به دستگاه برقی شما باشد.

 

انواع استابلایزر:

استابلایزر ها عمدتابه سه دسته

  • رله ای 
  • سروو موتور 
  • سوئیچینگ

تقسیم می شوند.

 

استابلایزر های رله ای:

در این نوع استابلایزر که از چند رله در ساختار آن تشکیل شده است، اصلاح ولتاژ به صورت پله ای انجام می شود.

این نوع استابلایزر ها به دلیل این که بصورت پیوسته اصلاح را انجام نمی دهند و با رسیدن ولتاژ به حد معینی رله ی بعدی برای اصلاح فعال می شود، دقت بالایی ندارند و در دستگاه هایی که معمولی هستند و نیاز به دقت زیادی جهت اصلاح ولتاژ ندارند استفاده می شود.

ای نوع استابلایزر ها در لوازم خانگی بیشترین استفاده را دارند.

 

استابلایزر سروو موتور:

در این نوع استابلایزر ها که از یک موتور سروو جهت اصلاح ولتاژ استفاده شده است، به صورت پیوسته ولتاژ برق در حال اصلاح می باشد و در مقایسه با استابلایزر های رله ای دارای دقت بیشتری هستند.

این نوع استابلایزر ها قیمت به نسبت بالاتری دارند و به همین دلیل در دستگاه های حساسی مانند لیزر،دستگاه های آزمایشگاهی و… استفاده می شوند.

 

استابلایزر های سویچینگ:

در این نوع استابلایزر ها اصلاح ولتاژ با استفاده از یک مدار الکتریکی انجام می شود.

در این نوع استابلایزر ها هم مانند استابلایزر های سروو موتور اصلاح جریان به صورت مداوم انجام می شود و به همین دلیل در دستگاه های حساس اغلب قابل استفاده می باشند.

این نوع استابلایزر ها می توانند دقت ولتاژ را تا یک ولت هم اصلاح کنند.

 

 

پس تا اینجا فهمیدیم که هر مدل از استابلایزر در چه موارد و با چه مقاصدی قابل استفاده می باشد.

 

عملکرد تمام استابلایزر های موجود در بازار یکسان می باشند و فقط ساختار تشکیل دهنده ی آن ها با یکدگیر متفاوت می باشد.

 

 

 

در هنگام خرید استابلایزر به چه نکاتی باید توجه کرد

 

_اولین نکته ای که باید در هنگام خرید توجه کنیم این است که فاز ورودی خود را بدانیم.

در اغلب موارد برق شهری که افراد قصد استفاده از آن برای راه اندازی استابلایزر خود را دارند تکفاز می باشد.

ولی در مواقعی که اغلب در محیط های صنعتی دیده می شود برق ورودی ممکن است سه فاز باشد و به همین دلیل استابلایزر هایی متناسب با برق سه فاز باید تهیه نمود.

 

 

_در دومین قدم باید مشخص کنیم که استابلایزر مدنظر برای چه محیطی با چه کاربردی قرار است استفاده شود.

 

در مطالب عنوان شده بالا انواع استابلایزر و کاربرد هر کدام را توضیح دادیم پس برای اتلاف بیهوده سرمایه خود و همچنین انتخاب مناسب ترین استابلایزر، مطالب بالا که در قالب دسته بندی انواع استابلایزر عنوان شد را حتما جدی بگیرید.

 

به عنوان مثال استابلایزر های سرووموتور و سوئیچینگ در مواردی مورد نیاز است که ما دارای دستگاه هایی حساس با قیمت بالا هستیم و ب همین دلیل لازم نیست که برای استفاده در لوازم ساده خانگی یا صنعتی خود از این نوع استابلایزر ها استفاده کنیم.

می توانیم با یک هزینه کمتر استابلایزر پله ای با کیفیت مرغوب را خریداری کنیم.

 

 

_در قدم سوم لازم است که توان مصرفی خود را در نظر داشته باشیم.

 

توان مصرفی دستگاه هایی که قصد متصل کردن آن ها را به استابلایزر داریم نباید از توان اسمی استابلایزر بیشتر باشد.

حتی توصیه می شود برای جلوگیری از کاهش عمر استابلایزر، توان مصرفی ما از 50 درصد ظرفیت استابلایزر هم بالاتر نباشد.

 

پس در این مرحله توان مصرفی خود را با استفاده از مشخصات درج شده در دفترچه راهنمای هر دستگاه برقی و جمع توان آن ها با یکدیگر به دست می آوریم و استابلایزری متناسب با توان مصرفی خود انتخاب می کنیم.

 

توجه کنید که این مرحله از همیت ویژه ای برخوردار است و اهمیت ندادن به آن می تواند باعث نابودی سرمایه شما شود.

 

در مرحله ی آخر می توانید با توجه به تجارب دیگران و مشاوره با متخصصان این حوزه بهترین برند های موجود در بازار را شناسایی کنید و با چشمی باز خرید را تکمیل کنید.

 

 

نکته ای که حائز اهمیت است توجه به گارانتی محصول می باشد.

 

محصولی که دارای کیفیتی مناسب باشد به گونه ای که سازنده آن به محصول خود اطمینان داشته باشد آن را گارانتی می کند تا مشتریان با خیالی آسوده تر خرید خود را انجام دهند.

به همین دلیل توجه به گارانتی از نکات ویژه ای است که در هنگام خرید باید به آن توجه کرد و در صورتی که استابلایزری گارانتی موردنیاز را نداشته باشد توصیه می شود از خرید آن صرف نظر کنید.

 

 

استابلایزر های مناسب ماینر 

 

با توجه به اینکه تا اینجا به پاسخ سوال استابلایزر چیست و چه کاربرد هایی دارد رسیده ایم، لازم است که کاربرد این مطلب را با حوزه ی تخصصی کاری خود بیان کنیم.

 

با توجه به این که دستگاه های ماینر دارای قیمت های به نسب بالایی هستند لازم است که در جهت حفظ سلامت فنی آن ها نهایت دقت را به خرج داد.

با توجه به تجربیات و مشاهدات ما در این زمینه حداقل 50 درصد از خرابی ها و آسیب های پاور و هشبرد دستگاه های ماینر به دلیل وجود نوسانات بالای برق می باشد.

 

در دستگاه های مدل سری m واتس ماینر، نوسانات ولتاژ بیشتر از هر دستگاه دیگری می تواند روی خرابی هشبرد، پاور و کنترل برد آن ها اثر بگذارد و استفاده از استابلایزر بیش از پیش به دوستان دارای این مدل ماینر ها توصیه می شود.

 

توصیه می شود حتی قبل از خرید ماینر به فکر استابلایزر مخصوص دستگاه خود باشید تا بتوانید با اطمینان خاطر استخراج خود را انجام دهید.

 

تیم تجهیزمستر با توجه به صحیح و خطا هایی که در این زمینه داشته است و همچنین فیدبکی که از مشتریان خود در رابطه با استفاده از ماینر ها با مدل های مختلف گرفته، توانسته است استابلایزرهایی مناسب با انواع مدل های ماینر را شناسایی و روانه بازار کند.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده استابلایزر های مناسب ماینر بر روی این لینک کلیک کنید.

 

 

توصیه می شود قبل از خرید استابلایزر جهت استفاده در انواع دستگاه های برقی لازم است که در کنار مطالعه این مقاله (استابلایزر چیست و چه کاربرد هایی دارد)، با مشاوران و متخصصان این حوزه تماس بگیرید و از تجارب آن ها نهایت استفاده را ببرید.

 

 

 

نویسنده مقاله استابلایزر چیست و چه کاربرد هایی دارد: فرشاد ربیعی

 

 

ارسال دیدگاه