کاربرد و عیب یابی پاور ماینر
کاربرد و عیب یابی پاور ماینر از مسائل مهمی است که فارم داران و علاقمندان به صنعت ماینینگ باید مورد توجه قرار دهند و تا جایی که امکان دارد راجبه این موضوع اطلاعات بدست بیاورند.
هم اکنون در سراسر دنیا شاهد افزایش روزافزون شرکت های سازنده ی ماینر هستیم و با توجه به این موضوع تنوع ماینرهای موجود در بازار هم با افزایش چشمگیری مواجه شده است به گونه ای که هر شرکت برای ربودن گوی سبقت از بقیه شرکت های سازنده می کوشد ماینرهایی با بازدهی بالاتر،قیمت مناسب و همچنین کیفیت بهتر روانه بازار کند.
اما وظیفه ی همه ی ماینر ها یکسان است و میتوان به این موضوع اشاره کرد که دستگاه های ماینر وظیفه ; هش گذاری و برقراری امنیت شبکه را برعهده دارند.
برای اینکه یک ماینر بتواند وظیفه ی خود را در شبکه به خوبی انجام دهد و در قبال انجام آن پاداش دریافت کند و به درآمد مطلوب برسد باید از سخت افزارهای مناسبی که شرکت سازنده، درنظر گرفته است تشکیل شود و همچنین این اجزای بتوانند به صورت سیستماتیک و هماهنگ کار خود را انجام دهند.
یکی از اجزای مهم دستگاه های ماینر،پاور می باشد که در این مقاله قصد داریم کاربرد و عیب یابی پاور ماینر را بصورت کامل شرح دهیم.
وظیفه پاور ماینر چیست؟
پاور ماینر وظیفه دارد که برق متناوب را از هر منبع خارجی که اغلب برق شهری می باشد دریافت و به برق مستقیم یا DC که مناسب استفاده قطعات دستگاه می باشد، تبدیل کند.
برق مستقیم برای مصارف انواع قطعات ماینر مهم و حیاتب می باشد و اگر پاور ماینر وجود نداشته باشد قطعات ماینر قادر نیستند که کار خود را به خوبی انجام دهند و حتی امکان دارد درصورتی که برق استاندارد مورد نیاز تامین نشود منجر به آسیب قسمت های مختلف ماینر شود.
پس تا اینجا متوجه شدیم که پاور ماینر نقش مهمی برعهده دارد و به همین دلیل باید دقت ویژه ای در مورد این قطعه داشته باشیم و با کسب آگاهی راجبه آن میتوانیم از آسیب های احتمالی و ضرر های سنگین جلوگیری کنیم.
برق شهری اغلب در حالت استاندارد باید ولتاژ های حدود 220 ولت را داشته باشد ولی در اغلب موارد بنابر دلایلی شاهد نوسانات این ولتاژ هستیم در مشخصات پاور های ماینر شرکت سازنده بازه ی استاندارد ولتاژ ورودی به پاور را معرفی کرده و در صورتی که بتوانیم این بازه ی ولتاژ را تامین کنیم پاور میتواند با کاهش ولتاژ و تقسیم آمپر برق،انرژی و برق مورد نیاز برای کارکرد مناسب انواع قطعات موجود در ماینر را فراهم کند.
در صورتی که شاهد افت ولتاژ و نوسانات ولتازی زیادی باشیم برای تثبیت آن و جلوگیری از آسیب رسیدن به قطعات میتوانیم از دستگه های تثبیت کننده ولتاز یا استابلایزرها استفاده کنیم.
پاور دستگه های ماینر با توجه به توان خروجی خود تقسیم بندی میشوند و مصرف کننده با در نظر گرفتن توان مصرفی دستگاه ماینر خود که توسط شرکت سازنده در مشخصات ماینر اعلام شده است میتواند اقدام به خرید پاور ماینر کند.
در صورتی که توان مصرفی دستگاه ماینر بیشتر از توان خروجی پاور خریداری شده باشد دستگاه قادر به راه اندازی نمی باشد پس در هنگام خرید به این نکته باید توجه کرد که پاور مدنظر شما قادر باشد توان مصرفی دستگاه شما را تامین کند.
به علاوه اینکه ممکن است هر دستگاه ماینر،پاور مختص به خود را داشته باشد و قادر به راه اندازی با هر پاور موجود در بازار نباشد.
خرابی پاور ماینر
با توجه به اینکه دستگاه های ماینر مصرف برق بالایی دارند به همین دلیل فشار بسیار زیادی روی پاور ماینر قرار میگیرد و اگر شرایط مساعدی برای آن در نظر نگیریم میتواند مستهلک شود و پاور دستگاه خیلی زود نیاز به تعمیر پیدا کند.
نوسانات ولتاژ یکی از عوامل مهم آسیب رسیدن به پاور می باشد و راه حل آن استفاده از محافظ های ماینر و استابلایزها است.
وجود گرد غبار داخل پاور ماینر باعث میشود هوا با حجم استانداردی وارد پاور نشود و به همین دلیل با عدم جریان هوا و خنک نشدن قطعات موجود در پاور احتمال آسیب رسیدن وجود خواهد داشت.
با سرویس و تمیزکاری دوره ای میتوانیم از این موضوع هم جلوگیری کنیم.
استفاده از دسته سیم های نامرغوب هم یکی از دلایل عمده آسیب به پاور می باشد و باید در هنگام خرید دسته سیم ، نهایت دقت را به خرج داد.
انواع خرابی پاور:
- روشن نشدن ماینر
- اتصالی کردن در قسمتی از پاور
- خراب شدن فن پاور ماینر
- خراب بودن سیم پیچ پاور
- سوختن یا خراب شدن قطعاتی مانند خازن،دیود،آی سی،مقاومت و…
- وجود نوسانات شدید در پاور
در این مواقع می توانیم با انداختن پاور بر روی یک دستگاه دیگر از خراب بودن یا نبودن آن مطمئن شویم.
در صورتی که مطمئن شدیم خرابی از سمت پاور می باشد اولین کار این است که پاور را باز کنیم و اقدام به تمیزکاری و دور کردن گرد و غبار از پاور خود کنیم.
دومین کار این است که اتصالات خود مانند سوکت ها و دستیم ها را بررسی کینم و در صورتی که سیاهی و یا علائم مشکوکی دیدیم در جهت رفع آن اقدام کنیم.
در مرحله ی بعد با استفاده از یک ولت سنج ولتاژ خروجی پاور را بررسی کنیم.
در اغلب موارد ولتاژ اسمی که پاور در اختیار قطعات ماینر خواهد گذاشت روی 12 ولت خواهد بود پس با اندازه گیری این ولتاژ باید عدد 12 یا محدوده ی آن را ببینیم.
در صورتی که ولتاژ اندازه گیری ما در محدوده ی ذکر شده نباشد و یا شاهد افزایش یا کاهش ناگهانی ولتاژ باشیم،پاور دچار مشکل شده است و بهتر است به یک تعمیر کار مراجعه کنیم.
استاندارد های پاور:
پاور ماینر دارای بازدهی های مشخصی است و از استانداردهای رایج پیروی می کند.
پاور ماینر از استاندارد مشهوری در این زمینه به اسم ۸۰ plus استفاده می کند که عدد ۸۰ نوشته شده در این استاندارد میزان بازدهی آن است.
استاندارد مورد نظر در یک دسته بندی با رنگها و ردههای بازدهی مختلف تقسیمبندی میشود که میتوان به شرح زیر آنها را نام برد:
این استاندارد دارای 6 رنگ، سفید، برنزی، نقرهای، طلایی، پلاتینیوم و تیتانیوم و هر یک دارای ویژگیهای خاص خود می باشد.
بازدهی این استاندارد پاور در سه سطح فشار کاری بیان می شود که در سطح اول ۲۰ درصد، در سطح دوم ۵۰ درصد و در سطح سوم ۱۰۰ درصد فشار کاری را مورد بررسی قرار می دهد.
در حالت سفید پاورهای ماینر، سطح های فشار کاری از بازدهی ۸۰ درصدی برخوردار هستند و دستگاه عملکرد خود را در هر یک از این سطوح حفظ خواهد کرد که در حقیقت بسیار ایدهآل است.
در حالت برنزی، میزان بازدهی در سطح اول فشار کاری ۸۲ درصد، در سطح دوم ۸۵ درصد و در سطح سوم ۸۲ درصد است.
در حالت نقره ای، میزان بازدهی در سطح اول فشار کاری ۸۵ درصد، در سطح دوم ۸۸ درصد و در سطح سوم نیز ۸۵ درصد میباشد.
در حالت طلایی، میزان بازدهی در سطح اول ۸۷ درصد، در سطح دوم ۹۰ درصد و در سطح سوم معادل ۸۷ درصد میباشد.
در حالت پلاتینیوم، میزان بازدهی در دو سطح اول و سوم به میزان ۹۰ درصد و در سطح دوم فشار کاری به مقدار ۹۲ درصد میرسد.
و نهایتا در حالت تیتانیوم، سطح اول فشار کاری بازدهی عملیاتی ۹۲ درصد را خواهد داشت. در سطح دوم این مقدار به ۹۴ درصد خواهد رسید و در سطح سوم ۹۰ درصد از توان را به عنوان مقدار مفید به قطعات ماینر تحویل می دهد که رقم بسیار خوبی در بازدهی پاور محسوب میشود.
در هنگام خرید به چه نکاتی باید توجه کرد:
در مبحث خرید پاور با توجه به اینکه محصولات فیک و تقلبی در بازار بسیار زیاد شده است به ارقام و قیمت های پایین موجود در بازار نباید توجهی کرد بدلیل اینکه محصول بی کیفیت می تواند خسارات جبران ناپذیری به دستگاه ما وارد کند و در هنگام خرید دقت لازم را باید به خرج داد و حتی الامکان از فروشگاه های معتبر به همراه مهلت تست خرید خود را انجام دهید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.